Posts

Showing posts from 2010

most expensive thing that he ever bought for me!

Image
Last week, me and my fiancee went to shop our hantaran things at Jusco One Utama.We always shopping here, so all the shops and things are familiar to us and of coz suits our taste. At first, i thought want to buy all his hantaran like shirt, pants, shoes and other his accesories. But then, we end up to bought only a set of his wallet and belt. Ok la. Maybe next week or later also can shop for him.

After awhile, we out from jusco and went to the food court. But before we reached there, i saw a christmas fair at the concourse site in the center area. You know why do i stop there? Haha..it's becoz i see bobbi brown booth! And by that time, i think that maybe they do some sale or promotion during christmas. So, i went there and ask.

The salesperson, who was a guy, promoted me his selling makeup. And i asked if he can help me to choose some makeup set for my hantaran kawen. So, he said, now we are doing promotion that is if we buy RM380 above, we could get a free gift that is a cleansing…

my new baby!

Image
haha..mesti bile bace tajuk cam tegezut gak ye...
mmg i ade baby baru tau...
tu yg i bizi sgt ni lately nak kene jaga dia...
nak tgk??jap ye....
....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaa....



my new kitty...black kaler oo...asalnye die ni stray cat.Jumpe dkt2 ngn umah. Adik yg jumpe. Kesian, bwk la blk umah.

muka lps mkan..
muka seposen...

Mase mula2 jumpe die dulu, kotor sgt dan berkurap2 telinga die. Tp die ni sgt2 manja ngan org. Suke gesel2 kat org. Pastu suke sgt klu org belai2 manjakan die. Mgkin die kurg kasih syg kot. Ye la..kucing terbiar. Mak die pun tah mane2 tah.

Dulu, dari badan die kurus kecik, skrg ni dh besar skit dan buncit! Haha..maybe kasi mkn byk sgt kot. Pastu tido je. Mmg la gemuk kan. Pastu beli gak racun serangga jenis spray utk bunuh sume kutu ngan kurap die tu. Klu tak die ni asyik menggaru je belah telinga die smpai nak botak dh telinga die tau. Skrg ni lps seminggu lebih nampak la perubahan. die dh kurang menggaru dan bulu pun dh tmbuh blk kat kawasan telinga die tu. Syukur die da…

Ekspo MAHA 2010

Image
me, adik, umi, akim at ekspo MAHA 2010

Event ni sbnrnya dah 2 mmgu berlalu. Baru skrg nak update kat sini. Hehe. Psl event MAHA 2010 yg brlangsung start from 26 Nov smpai 5 Dis 2010. 2 mmgu berturut-turut aku gi ekspo ni tau!

Buat pengetahuan korg, ekspo ni cume diadakan 2 tahun sekali. So, sbb selalu dgr je psl event ni, tahun ni la berpeluang nak pegi. Itu pun nasib baik my cik dd ade sticker parking for exhibitor. Klu tak, mmg jem dan parking susah woo..sbb org terlalu rmai yg dtg. Klu tgk tmpt parking dh mcm lautan kereta dah punye bykknye. rumah pavilion negeri sembilan

rumah pavilion pahang

rumah pavilion kelantan

Byk bende yg menarik gak la yg dpt ditgk kat sini. Contohnye, ade exhibition dr setiap negeri di Malaysia. Dorg bina rumah sebijik utk mewakili setiap negeri mengikut tema dan identiti dorg. Dalam umah tu, dorg akan ade pameran dan jualan barangan yg dibuat dr negeri tu.

kat booth Kopi Hang Tuah, pakcik tuah tu berdiri cam patung kat situ berjam2...tak penat ke pakcik??booth…

warna tema kawen saye!

Image
hmm..memandang kan ade lg 6 bulan nak sebelum majlis kawen, skrg ni kene la decide nak wat warna tema ape kan..ye la utk barang hantaran, baju, scallap khemah sume nanti mesti la nak guna warna yg dah di pilih.
antara kaler2 yg bermain di kepala saye..
Me klu boleh mmg la nak buat kaler faveret i iaitu purple. Tp sbb keluarga belah lelaki dah amik kaler tu, so me pun pilih la baby blue/aqua blue. Tp cam tak lawa lak klu buat 1 kaler je. So, buat2 la research skit nak padankan kaler blue tu ngn kaler ape. Dalam kepale tak mo la buat typical kaler yg biase org buat iaitu biru + putih. Mmg la lawa, tp boring. Nak try laen skit. At last, me decide nak wat aqua blue/baby blue + maroon red. Pelik kan? Tp lawa gak la bg aku. Sbb biru ijau ngn biru purple dh ade org lain yg buat. So, tak mo tiru dorg.


source:http://sites.google.com/site/liza0828/redandaquaweddings
source:Invites from MountainCow Monthly
Ini antara contoh la org lain wat weeding gune kaler ni. So, dh lega skit la hati bile dah pil…

wayang Unstoppable & Ngangkung

Image
Akhirnya...setelah berbulan2 tak tgk wayang..baru la dapat tgk ini cerita. Movie Unstoppable ngan Ngangkung. Unstoppable ni tgk 20 ari bulan lps ngan tunang aku. And Ngangkung ni tgk 26 ari bulan lps ngn member. 2-2 cerita pun best sebenarnya. Ok la. Aku kasi review sikit sbb dah tgk kan..



Unstoppable
Cerita ni para pelakon die mcm baru jek. Tak penah lak aku nengok sebelum2 nih. Main actors are Denzel Washington and Chris Pine. Cerita die mengisahkan sebijik train ni dah terlepas dari tempat landasan asal die dan bergerak tanpa pemandunya. Klu dlm bahasa omputihnye "runaway train".
Ade sorang mamat pemandu keretapi ni. Die kene alihkan keretapi dari port die ke stesen. Mase die nak alihkan, die tak sambungkan wayar brek angin yg membolehkan dorg2 ni kawal keretapi klu terlepas sbb die kate tak payah. Nanti die leh sambung bile keretapi berhenti kat stesen. Then, on the way nak ke stesen tu, die kene turun pulak tukar switch landasan. So, die tolak gear keretapi tu pada…

Kronologi handphone2 aku

Image
Kali ni nak cerita pasal handphone2 yang pernah aku miliki..takde la byk pun sebenarnya. Aku start gune handphone tahun 2004. Lps SPM mase tu. Ye la time tgh tggu result SPM, mmg aku keje utk mengisi mase lapang aku. So dari duit gaji tu la aku beli handphone pertama aku. Dan juga line yang pertama yg still aku gune sampai sekarang. Tak penah tukar.

Ok. First handphone aku ialah...

Nokia 1100-Year 2004
Handphone ni aku beli sbb ia nipis dan ringan. Beli kat The Store Sg Buluh. Harga dia time tu RM250. Umi yang rekomen beli sbb murah and cute. Function die tak byk la. Takde kaler skrin, bunyi monofonik, bole msg and call je. Tapi aku rase time tu dah best sgt dah. Siap beli ringtone lagu lagi. Walaupn bunyi monofonik je. Hehe. Rasenye original housing yg aku beli kaler hitam. Pastu tukar la mcm2 kaler lain. Of coz la beli housing warna feveret aku iaitu purple kan..

Handphone yang kedua....

Nokia 6030 - Year 2006

Lepas agak2 2 tahun aku gune Nokia 1100 tu, aku pun rase nak beli pulak yang la…

GoMobile ekspo 2010

Image
Secara intronye, ekspo ni adalah ekspo jual beli handphone. Ade macam2 jename handphone la yg dijual time ni. Ade nokia, blackberry, csl, ximax dan mcm2 lagi la. And of coz, mesti la ade offer dari time2 biase. Memandang kan opis aku ni company buat magazine psl handphone, so every year dorg mmg akan organize la event ni sejak 2007 aku rase.

Ini kira first time la dlm hidup aku menjaga booth time exhibition. Well pengalamannye not bad la. Eventhough keje jumaat sampai ahad, 11 pagi smpai 9mlm. Tapi aku still ok je la. Sbb sepanjang masa aku bizi layan org and tgk kerenah org yg dtg.

Aku ditugaskan untuk jaga booth GoMobile tu. Dorg ade la buat satu competition ni. Competition "bring your friends to ekspo". Org yang masuk kene invite member dorg rmai2 dtg and register as invited by leader yg ajak tu la. Hadiah utk org yg paling byk ajak member tu mmg best la. Blackberry smartphones utk 8 org yg tertinggi. Best gakkan?? Tapi malangnye sbb aku ni staf, so tak leh nak join. Actual…

sepetang di california pizza

Image
Petang tadi, after gi Karnival Pengantin kat SACC, singgah kat Giant Kota Damansara jap nak beli barang. Disebabkan i tak lunch, so agak lapar le bila ptg kan. Jalan2 cari tempat mkn, me and fiance end up to eat here. Saje je la nak try kan..


the interior

Kedai dia not bad la. cantik, nice and cosy. Lagi2 the chairs. I mmg nak duduk kat kerusi yang kaler merah sbb die punye material cam kusyen. And the other chair is kaler white made from plastic. Lampu2 pun lawa. Ye la tempat ni pun baru je bukak. So sume bende msti la mcm baru kan..


My fiance tgh tgk menu

Then, we order combo 1 nye pakej. Iaitu 1 regular pizza, garlic bread and 2 drinks. Pizza die ade mcm2 jenis. And we order beef pizza. Name die ape tah tak ingat. Kteorg just order mane2 pizza yg nmpk menarik je la dlm menu tu.

drinks


pizza

garlic bread

And after 15 mnt, sampai la order kteorg. The pizza looks good and yummy. Cheese die mmg tak kedekut punye la.Topping die banyak and taste so much better than pizza hut. (pizza hut skrg tak…

kebahagian kami kini

Image
Kebahagian kami kini...
Bukan lah datang dgn sendiri Bukan lah secara tiba- tiba Bukan nya datang tanpa usaha Bukan nya indah seperti yg kau lihat kini
Permulaannya penuh pancaroba Tanpa kenal hati budi Bagaimana kami mengenali Selangkah demi langkah kami menerima Kekurangan dan kelebihan diri
Setiap saat yang dilalui Pelbagai pengalaman pahit manis Terakam di minda Tertanam di sanubari
Kesilapan lalu dijadikan pengajaran Membuatkan diri menjadi semakin tabah dan sabar Ketika menghadapi situasi yg menyakitkan Hanya pada Tuhan kami berserah
Kini setelah bertahun berkenalan Setelah biasa dengan kerenah dan keadaan Baru lah kami mencapai kebahagiaan Serta keserasian dalam perhubungan
Jangan lah mudah bersangka dgn hanya melihat Jangan lah mudah menafsir dgn hanya mendengar Kerana bukan diri kau yang melalui segala penat Bukan diri kau jua yang menikmati kemanisannya
Doakan yang terbaik utk kami.. Jauhkan hati kau dari menghancurkan kebahagian yang kami miliki kini..







kalau la ade time machine ke masa lalu...

Kalau la ade time machine ke masa lalu,....

Aku ingin sgt kembali ke zaman abis skolah, dimana yg aku rasekan sgt2 indah. Waktu tu, spm baru aje abis. So, dimasa tu la aku amik kesempatan utk bekerja part time sbgai mengisi waktu sementara menunggu keputusan spm dan kemudiannye smbg belajar dimana2.

Aku bekerja di sebuah pusat membeli-belah di damansara sebgai promoter kasut. Umi ku yang meng 'rekomen' aku kepada seorg kakak cun yg menjadi permanent staf disitu. Dia lah yg mengambilku bekerja buat pertama kalinya dlm hidupku. Semestinya lah hari pertama merupakan hari yg paling teruk kerana aku tidak biasa melakukan pekerjaan sebegini. Terpaksa berdiri melayan customer yg ingin membeli kasut sehingga lenguh seluruh kakiku. Melilau2 aku mencari stok kasut yang bertimbun dgn pelbagai jenama dan nombor kod. Dengan perangai aku yg agak pendiam dan malu2 kucing ni, mmg agak susah utk aku berkomunikasi dgn customer.

Tapi semakin lame aku bekerja, aku akhirnya dapat menyesuaikan diri dg…

Jodoh jejaka dan gadis

Ada 3 jenis jodoh iaitu:

1.jodoh dari syaitan
- kamu berdua berkenalan, berpegangan tangan dan terus berbuat maksiat dan akhirnya si gadis mengandung dan baru kamu bernikah

2. jodoh dari jin
- kamu menyukai gadis, tetapi gadis tidak menyukai kamu. Jadi kamu sihir atau guna-gunakan gadis dengan pertolongan jin utk mencintai kamu dan akhirnya mengahwini kamu

3. jodoh dari Allah
-kamu berdua berpandangan mata, terus menusuk ke kalbu, dan kamu terus meminang si gadis dan si gadis menerima pinangan kamu. InsyaAllah kekal ke akhir hayat.


Semoga aku mendapat jodoh yang ketiga dan yang diredhaiNYA..AminYa Rabbal Alamin

p/s: dapat ayat ni dari cerita Syurga Cinta yang baru abis tgk tadi..baru perasan Awal tu ensem gak ek..

Adventure in Skytrex-Adventure park

Image
"This place is awsome!" kate aku dalam hati ble dah abis beraktiviti kat tempat ni. Ni sume gara-gara my bff la Sofia ajak gi tempat ni. Aku mula2 ingat mcm gi taman je. Sebab tempat ni kat Taman Pertanian Shah Alam kan.

Pkul 8.30 aku dh gerak dr umah ke Shah Alam. Then, around 10 lebih gi tempat ni. Alaa...belakang umah si sofi je pun. Rupenye kteorg ni dah lmbt. Instructor dah pegi dah ngn bdk2 team lain. Tapi takpe, kteorg gamble je masuk dlm ni. Ye la dah byr kan.

Sampai je kat Skytrex adventure park tu, kteorg pun anta borang and amik gloves. Time aku aku dh rase seram ble tgk tmpt die. Rupe2nye tempat tu ada extreme sport mcm panjat2, then flying fox bagai. Pastu buat tambah cuak ble on the same time ade sorg mamat ni jatuh dr platform yg tinggi 17 kaki. Ambulans dtg la jgk. Dgr2nya mcm patah tulang. But, aku pikir dlm hati mungkin die terover excited and tak dgr arahan btul2 kot.
After amik equipment keselamatan tuh, dorg pun pakai kan la. (Aku tgk mcm keje repair kabel …

Kenapa Kite Dilarang Menggunakan Handphone Ketika Mengisi Minyak?????....

Image
Kenapa Kite Dilarang Menggunakan Handphone Ketika Mengisi Minyak?????.... meh kite tengok ekspiremen sains kat bawah nie...untuk buktikan betapa bahaya nyer isi minyak sambil berbual atau sms pakai handphone...

sebelom tu, kite sediakan bahan2 serta alatan yang diperlukan.. Iaitu :-
1. Kuali sebijik...cari yang leper tu...
2. 3 bijik kad..kad manila pon buleh..tapi jangan pakai mycard, kad kredit ataupon kad ATM, mahupon sim card...
3. 1 rol kertas foil...kertas timah tu laa....yang macam bungkusan kedua corn flakes tu laa...
4. Handphone sebijik...dan pastikan gak ade kredit...
5. Minyak petrol sikit..kalo xnak beli kat stesen...curik jer kat moto abang, ayah atau adik korang...Pastu..
susun kad tadi lebeh kurang macam nie...
letak …

cerita yg aku rase nak nangis baca..

Suami saya adalah serorang jurutera, saya mencintai sifatnya yang semulajadi dan saya menyukai perasaan hangat yang muncul dihati saya ketika bersandar dibahunya.3 tahun dalam masa perkenalan dan 2 tahun dalam masa pernikahan, saya harus akui, bahawa saya mulai merasa letih…lelah, alasan-alasan saya mencintainya dulu telah berubah menjadi sesuatu yang menjemukan. Saya seorang wanita yang sentimental dan benar-benar sensitif serta berperasaan halus.Saya merindui saat-saat romantis seperti seorang anak kecil yang sentiasa mengharapkan belaian ayah dan ibunya. Tetapi, semua itu tidak pernah saya perolehi. Suami saya jauh berbeza dari yang saya harapkan. Rasa sensitifnya kurang. Dan ketidakmampuannya dalam menciptakan suasana yang romantis dalam perkahwinan kami telah mematahkan semua harapan saya terhadap cinta yang ideal. Suatu hari, saya beranikan diri untuk mengatakan keputusan saya kepadanya, bahawa saya inginkan penceraian. ”Mengapa?” Dia bertanya dengan nada terkejut.…

aku mahu kau mengerti..

Aku wanita aku kaum hawa
Yang memang rapuh hatinya
Aku wanita aku punya cinta
Selayaknya manusia
-siti nurhaliza-


Aku rase la setiap wanita di dunia ni mesti impikan seseorang yang akan menjadi peneman hidup die sepanjang hayatnya. Samela dgn aku. Takde bezanya dgn perempuan yang lain. Pernah aku dengar dari kawan aku. Baginya perkhawinan ibarat satu perjudian. Kalau nasib baik, dapat lah mengecapi hidup yang bahgia dengannya ke akhir hayat. Klu nasib tak baik, terputuslah hubungan itu di tgh jalan. Bagi aku, ade betulnya kata2 die tu. Aku pun start la berpikir. Macam mane la nasib aku kelak. Untung ke rugi? Kenapa perempuan yang mesti rase macam ni? Rase tak pasti. Takut. Risau dan mcm2 lagi la.

Kadang-kadang aku penah terasa adakah aku ni bernasib malang atau baik dipertemukan dgn dia. Kenapa aku tengok pasangan lain mcm secocok dan bertuah sgt. Tapi aku? aku rasekan akan terdetik di hati orang lain yang memandangku "kesia…

Ija & Rashid weeding day!!!

Image
Yessa..entri kali ni membawa anda ke Kulim Kedah untuk menyaksikan perkahwinan ex opismate aku dulu iaitu Ija dan hubbynye Rashid on 25th September lps. Untuk pengetahuan korang, rashid is my tunang's opismate. Hehe. So, dua2nye kawan kteorg la.. Kami pergi berlima. Me, my tunang and 3 of his friends..ime, lan and iman.

Kteorg gerak dlam pukul 9 pagi ke sane. Maklumla perjalanan tu mengambik mase dalam 4 jam la. So, gerak awal supaya leh la sampai dalam tengah hari ke kat sane. Klu sampai lambat sgt pulak karang, alamat abisla sume lauk pauk dan maybe pengantin pun balik. Hehe. Anyway, dalam pkul 1.30 ptg, rombongan kami pn sampai ler kat umah Rashid. Sampai2 je nampak la khemah2 arab dgn sekerting purple. Pengantin pun dah smpai dan dah abis makan dh pun.

So, kteorang pun yang sememangnye dah kebulur ni gi la makan dulu. Sempat jugak la snap pic time makan. Lauk pauk die orait la. bedal je sementara perut tgh lapa ni kan. Yang bestnye kenduri dia ni ade gak menyajikan laksa, cendol…