warna tema kawen saye!

hmm..memandang kan ade lg 6 bulan nak sebelum majlis kawen, skrg ni kene la decide nak wat warna tema ape kan..ye la utk barang hantaran, baju, scallap khemah sume nanti mesti la nak guna warna yg dah di pilih.

antara kaler2 yg bermain di kepala saye..

Me klu boleh mmg la nak buat kaler faveret i iaitu purple. Tp sbb keluarga belah lelaki dah amik kaler tu, so me pun pilih la baby blue/aqua blue. Tp cam tak lawa lak klu buat 1 kaler je. So, buat2 la research skit nak padankan kaler blue tu ngn kaler ape. Dalam kepale tak mo la buat typical kaler yg biase org buat iaitu biru + putih. Mmg la lawa, tp boring. Nak try laen skit. At last, me decide nak wat aqua blue/baby blue + maroon red. Pelik kan? Tp lawa gak la bg aku. Sbb biru ijau ngn biru purple dh ade org lain yg buat. So, tak mo tiru dorg.




source:Invites from MountainCow Monthly

Ini antara contoh la org lain wat weeding gune kaler ni. So, dh lega skit la hati bile dah pilih kaler. So, next ialah start utk beli barang2 hantaran dan nak usha2 bende2 yg lain. Hmm..kawen ni sekali je seumur hidup(InsyaAllah) so, kene la buat yg terbaik.

For me, i just want a simple, tak de la grand sgt yet menarik, unik dan berjalan dgn lancar. Bajet pun takla mewah. Cume nakkan something yg bole dikenang sbgai satu pengalaman yg paling manis dalam hidup. Hopefully all went well...ok till next update...




Comments

  1. salam nasyrah! I just found your blog! hehe.. nasyrah. by the way, just nak share, basyi punye hantaran dari pihak lelaki, mereka bagi kaler biru dan pink! memang sangat2 cantik dan seriously sweet! tapi kalau nak buat kontras, kaler2 mcm kombinasi blue+meroon @ blue+aqua memang boleh masuk! kene pandai hias. btw, tahniah!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku