Minggu tgk wayang smpai letih..





Peh..minggu lps bole dinamakan minggu tgk movie la. Sbb nye last week, 3 movie dh gi tgk. Haha.. 3-3 tgk kat gsc One Utama. Al-maklum je la bulan ni mmg kluar movie2 yg best.

Mula dgn hari Rabu, tgk Nur Kasih The Movie. Cerita yg penuh dgn unsur-unsur keagamaan dan kasih sayang antara suami isteri dan family. La ni la 1st time bwk my parent gi nonton movie. Sbb ari tu kan aku dh menang free movie tickets. So, bwk la dorg tgk movie ni. Lagi pn aku rase ni la last dpt kluar sama2 ngn dorg sebelum aku bergelar bini org. Ye la lps2 ni bukan tak bole, cume maybe terhad la kot...

Review filem Nur Kasih ni for me, cerita die mmg menusuk kalbu la. Byk part2 sedih yg mampu membuatkan kita mengalirkan air mata. Especially time kesedihan family Aidil selepas kematian isteri die. Plot cerita pn bagus and cepat. Tak de part yg lmbt2/ membosankan/ tak releven. Sume scene ade kaitan and bermakna. Ending cerita mmg unexpected. Tp still ade part yg aku tak bape nak paham. Especially part last skali tu, Nur Amina dh tua pastu cam tak ingat lak. (nyanyuk ke hilang ingatan ke?). Ape2 pun thumbs up utk Khabir Bathia for this movie..

Secondly, tgk cerita Pirates of The Caribbean On Stranger Tides. Cerita ni mcm biase la. Mesti ade psl kapal, tentera British, lanun, dan sesuatu pencarian. Kali ni dorg mencari telaga keremajaan abadi.----->the fountain of youth. Utk kekal muda dan hidup selama-lamanya. Kali ni takde Orlando Bloom ngn Keira Knightely. Cume ade Jack Sparrow(Johnny Depp) ngan Penelope Cruz. Overall cerita ni ok je la. Not so fantastic as sebelumnya. Maybe sbb dh byk tgk series die yg seblum kot, then dh bosan...

And terakhir, tgk movie Karak. Cerita hantu terbitan KRU. Cerita psl 4 sekawan ni jumpa hantu time on the way dorg lalu jalan lama kat highway Karak. Seram die bole tahan la. Hantu yang dorg generate pakai CGI tu agak menakutkan la bg aku dr hantu yg pkai costume. Sbb bile pkai costume bole nmpk la costume hantu tu. Tp costume hantu and mekap tu ok la better than cerita hantu si Prof.razak tu.

Jalan cerita ok la.mcm biase, eksiden, sesat dlm hutan, jumpe umah ditgh2 hutan. Tapi ending cerita agak menarik and different skit dari cerita hantu biase yg biasenye ending msti hantu tu akan lawan2 ngn tok bomoh/ustaz.Ending die rupanya minah tu ngn kwan die dh mati time eksiden tu sbnrnya. Tapi dlm cerita ni after eksiden dorg ni lum mati and jumpe hantu dlm hutan tu, smpai la bila hari siangnya time mayat dorg ditemui, baru la dorg tahu yg dorg tu dh mati..haaa..menarik gak kan...

p/s: abis duit dah tgk wayang..cpt la gaji bulan nih..huhu. coming next nak tgk kungfu panda laks..

Comments

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku