Ija & Rashid weeding day!!!


Yessa..entri kali ni membawa anda ke Kulim Kedah untuk menyaksikan perkahwinan ex opismate aku dulu iaitu Ija dan hubbynye Rashid on 25th September lps. Untuk pengetahuan korang, rashid is my tunang's opismate. Hehe. So, dua2nye kawan kteorg la.. Kami pergi berlima. Me, my tunang and 3 of his friends..ime, lan and iman.

Kteorg gerak dlam pukul 9 pagi ke sane. Maklumla perjalanan tu mengambik mase dalam 4 jam la. So, gerak awal supaya leh la sampai dalam tengah hari ke kat sane. Klu sampai lambat sgt pulak karang, alamat abisla sume lauk pauk dan maybe pengantin pun balik. Hehe. Anyway, dalam pkul 1.30 ptg, rombongan kami pn sampai ler kat umah Rashid. Sampai2 je nampak la khemah2 arab dgn sekerting purple. Pengantin pun dah smpai dan dah abis makan dh pun.

So, kteorang pun yang sememangnye dah kebulur ni gi la makan dulu. Sempat jugak la snap pic time makan. Lauk pauk die orait la. bedal je sementara perut tgh lapa ni kan. Yang bestnye kenduri dia ni ade gak menyajikan laksa, cendol ngan sate! mmg superb la. Ye la biasenye nasik ngan lauk je la. Ni klu ade duit lebih ape salahnye letak skali menu2 mcm ni time majlis kawin. Dengan secara otomatiknye la akan dikenang org sbb lain dari yg lain. Tapi aku dpat merasa nasik je la kan..sbb tade mood lak nak makan bende2 lain.


Then, agenda lps mkn mesti la amik gambar ngan pengantin..ye la dtg jejauh mesti la nak ade kenangan dan bukti yang kteorg smpai jgk ke kenduri Rashid ngan Ija nih. Sebenarnya kenduri Rashid ni skali ngan kenduri akak die. So kiranya ade 2 pelamin klu nak tau. But tak sempat lak nak letak sumenye dalam entri ni. Agak2 pkul 3 camtu, kteorg pun berangkat la balik kl. Smpai kl pun dalam pkul 9 lbih camtu. Nak anta dorg2 ni lagi ke umah. Pastu aku sempat lagi singgah umah Cik Ha yang buat open house ari tu gak. Kira2 pkul 11 lebih gak la aku smpai umah. Mmg penat wooo..maklumla hampir 1000km jgk la berjalan ari nih..

Ape-ape hal pun Selamat Pengantin Baru la buat Ija and Rashid. Semoga berbahgia ke anak cucu..


Comments

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku