GoMobile ekspo 2010




Secara intronye, ekspo ni adalah ekspo jual beli handphone. Ade macam2 jename handphone la yg dijual time ni. Ade nokia, blackberry, csl, ximax dan mcm2 lagi la. And of coz, mesti la ade offer dari time2 biase. Memandang kan opis aku ni company buat magazine psl handphone, so every year dorg mmg akan organize la event ni sejak 2007 aku rase.

Ini kira first time la dlm hidup aku menjaga booth time exhibition. Well pengalamannye not bad la. Eventhough keje jumaat sampai ahad, 11 pagi smpai 9mlm. Tapi aku still ok je la. Sbb sepanjang masa aku bizi layan org and tgk kerenah org yg dtg.

Aku ditugaskan untuk jaga booth GoMobile tu. Dorg ade la buat satu competition ni. Competition "bring your friends to ekspo". Org yang masuk kene invite member dorg rmai2 dtg and register as invited by leader yg ajak tu la. Hadiah utk org yg paling byk ajak member tu mmg best la. Blackberry smartphones utk 8 org yg tertinggi. Best gakkan?? Tapi malangnye sbb aku ni staf, so tak leh nak join. Actually nak kasi tau, aku la yg buat sistem registration tu. Hehe..anyway thanks to Awanis member time UM dulu yg tolong aku gak buat sistem tu. Walaupn ade prob skit, but still sistem tu working la.

Yang aku agak bengang tu, ade la exhibitor yg masuk bertanding gak. Exibitor dpn booth aku ni adalah staff bank. Ade ke dorg suruh customer dorg yang register under name dorg. Konon2 dorg ler yang ajak customer tu dtg ekspo. Mmg tak layak la kan. Sbb tujuan competition ni utk ajak kawan2 dari luar utk dtg. Bukannye register org yang dah sememangnya dtg. Adoi! Ini mmg nak main tipu la ni. Last2 bos aku yg nampak, trus sound dorg. Haha. Padan muka. Walaupn sistem yg aku buat tu show name dorg yg paling atas, tapi bos aku kate dorg tu kira disqualified. Sbb cheating. Kesian kan...Buat letih air liur je.

Anyway, ramai jgk la yg dtg register. Aku tgk database ade la 100+ org yg daftar sbgai invitees. Yang masuk jadi leader pun ade la belas2 org. Last2 ade sorg mamat cina member anak bos aku yg no 1. Tp die mmg ade effort la utk menang. Ramai member die dtg time ekspo tuh. Besides keje aku sbg tukang input data utk competition tu, aku jgk kene jaga part lucky draw utk customer yg purchase RM300 ke atas. Best la nengok gelagat org bile buat cabutan. Ade yg happy gile ble dpt grand prize and ade yg sedih merungut2 ble dpt tshirt je. Tapi ape leh buat kan..name pun 'LUCKY' draw. Depend pade nasib lerrr...

Yang paling menarik skali time event ni kteorg ade buat 'Phone Museum' yang display various of handphone dari zaman dulu, sampai la yg tercanggih skrg.


Yang ni je la sempat nak snap. Yg duduk dlm rak tu mmg best. Sbb kteorg dh susun ikut kronologi tahun handphone2 tu dibuat. Dan ade jgk phone yg dipamer tu dari Muzium Telekom.

Gambar2 lain sekitar ekspo...


Over all ekspo ni mmg best la utk org2 yang nak beli handphone baru. Sambutannye agak memuaskan la. Walaupn promo tak byk sgt utk event ni, tapi bos aku kate tahun ni la GoMobile event yang paling best buat die. Hmm bagusla klu die kate cenggitu. Dan yg paling bestnye die kate nak organize 1 dinner utk kteorg yang organize event ni kat hotel Royal Chulan..wow..syg bos! Hopefully event ni akan ade lg la tahun dpn and lebih best lagi. Till then..daa

Comments

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku