Posts

Showing posts from February, 2011

Nak tau kite ni berisiko dpt sakit jantung ke tak?? Try this test to figure it out!

Image
Are your heart healthy?? Hehe cam iklan tv lak. Tade ape. Just nak share. Jumpe psl bende ni time bosan2 td. Nak tau?? Klik ni------------->>>>http://www.myhealthyheart.com.my/
Pasal ape??
Skrg ni Quarker oat tgh wat kempen healthy heart. (bukan skrg je lame dah). So, dkt website dorg ni, dorg ade sediakan 1 test utk uji samaada kite berisiko sakit jantung ke tak.
Cara-caranya??
1. daftar utk create akaun(simple je pun) 2.klik kat button take a healthy heart test. 3. jawab sume soalan die( cantik tau layout soalan2 die ni. tak bosan pun) 4.Dapat la result samaada korg low risk, medium risk or high risk.
Then, abis. Selain tu, ble godak2 web tu lg, ade jgk la dorg bg tips utk diet, psl kesihatan jantung, mcm2 lagi la.
So, ni la result test aku..hehe
saye low risk utk dpt sakit jantung! tp kene maintain la utk sntiasa sihat. syukur

Sasa and Achot's big day!

Image
Tahun ni, ni la first kenduri kawen member yg aku pg. Lps ni ade lg 2 kenduri menyusul bln 3 nanti. Rmai jgk yg member2 yg kawen tahun ni tau. Termasuk la diri sndiri. Tahun ni jgk.
Jemputan kali ni is from Cik dd punye kawan skolah dulu. Name die Sasa(nama panggilan kteorg) ngan husband die Achot(nama panggilan gak). Kenduri dorg ni buat kat Dewan Komuniti Bukit Damansara.

we all with raja sehari

Kteorg pg ni konvoi 3 kereta. Kumpul dulu kat Taman Tun. Then gi sama2. Mmg meriah la kenduri dorg. Siap ade kumpulan gamelan, silat ngan tarian zapin dari budak kecik. Comel je.

Makanan not bad. Katering. Tapi juadah die ade different sbb ade satu lauk tu. Mcm coeslaw. Tapi bukannye ade sayur kubis carrot ke ape. Ade potongan bawang, mayonis ngan daun ape tah. Tapi sedap gak la. Dgn nasi minyak. Layan je la kan. Sbb time tu mmg dah lapa.

Pastu kteorg ade la kumpul duit sikit sorg bg hadiah kawen kat dorg. Cik dd ngan kawan die jgk la yg beli kat One Utama a day before. Oven ngan toaster. Pastu a…

Personal taste

Image
source pic:http://www.koreandrama.org/?p=1685
Aluuu...hehe saje je nak cecita. Bende yg buat i addicted skang nih..iaitu cerita siri korea nih. Ujung mmgu lps i cam bosan gile tak tau ape nak buat. So, geledah hard disk adik i cari ade cerita2 yg die dah download ade yg best2 tak. Then, ternampak file nih. Try bukak 1st episode tgk pelakon laki die kacak btul! Hehe..tu yg membuatkan i terus smbg tgk cerita tu lagi.
Cerita die psl seorg mamat ni (hero name Jeon Jin Ho) bukak firma architechture. So, utk mendapatkan 1 project besar ni, beliau perlu mengkaji sebuah rumah ni sbb pembinaan projek tu berkonsepkan rumah ni(name rumah tu Sanggoje). Rumah tu dimiliki oleh seorg perempuan ni.(Heroin la name Park Gee In).
Jadi utk masuk dlm Sanggoje, beliau pun secara tak sengaja telah menyamar jadi gay dan dpt menyewa satu bilik dlm Sanggoje. Tu pn secara kebetulan si Gee In ni terpaksa kasi org sewa bilik kat rumah tu sbb ade mamat ni tipu die dgn cagarkan rumah tu utk buat pinjaman kat bank. So…

Perangai menghabihkan duit

Ini perangai baru aku sejak 3, 4 bulan kebelakangan ni. Ape ke halnye tu agaknye?? Hehe perangai yg sememangnye biase di kalangan org2 pompuan. Iaitu SHOPPING!
Mmg tak leh dipisahkan sebenarnya..tak yah nak ngelat la. Kate tak elok pe sume. Mmg dh semula jadi kot perangai pompuan cenggini. Tp ape2 pun shopping2 jugak, duit kene pandai la guna. Jangan la membazir bile bershopping..(Ingatan utk diri sndiri sbnrnya..)
Ok. Nak cecite la ni. Aku ni klu gi shopping kat pusat2 membeli belah mmg susah la. Especially bile nak beli baju ke sluar ke. Sbb susah nak jumpe baju yg aku berkenan yg kene ngn taste aku. Kenape ye agaknye...maybe sbb pertambahan umur kot. Klu dulu aku suke pkai baju tshirt yg kaler2 terang or sweet(lengan panjang la) mengikut fesyen budak2 remaja time tu.
Tapi skang, bile umo pn dah meningkat ni dh tak minat sgt dh cenggitu. Aku nak cari baju yg labuh(bwh punggung la), tak mo ketat2 sgt tapi still trendy la. Takmo la plain je cam org tua nye baju kan... itu la yg payah n…

Cik dd punye kerete kene pecah!

Image
Ahad lps baru je kteorg plan nak keluar tau. Suddenly, time aku tgh siap2 die call. Die kate " Ayg, rasenye ayg kene dtg sini la. (pantai dalam umah die). Kete abg kene pecah." Hoo..aku cam terperanjat bile die kate cam tu. Then aku pn kate ok aku gi sane trus.
Bile smpai sane tgk cermin sebelah driver dh pun pecah. Pastu yg kelakar tu si pencuri tu leh rajin lak angkat serpihan cermin yg pecah tu dan buang kat bwh bukit. Cik dd mmg tensen dah. Ye la. Mcm2 hal berlaku sepanjang 2 mmgu ni. Dgn keje beliau yg mmg super tension. Pastu kete kene pecah lak ngan pencurik. Really a tiring week u know! Kesian gak tgk die mcm tu.
Ok..balik ke crite td. Bile die cek kereta die, takde ape pun aksesori kete yg hilang. Radio sume ade. (Yela radio kan selalu org nak curik). Cume dashboard kete la kene selongkar. Tapi yg paling menensionkan cik dd ialah...beg sandang yg ade dokumen2 keje utk event yg die usahakan selama 2 mmgu ni dgn susah payah tu dh dicuri org..mgg die fakap jgk la dgn pe…

My bro kene denggi!

Image
Sian my bro..admitted to emergency ward mlm td sbb kene denggi. Patut la die demam panas tak baik2 walaupn dah 2 hari duduk umah. Semestinya die dpt penyakit ni bukan kat umah aku, sbb die start demam pun time die kat GMI lg. Maybe dapat kat GMI or time die berjalan2 gi mandi sungai ke mane ntah..

Time ni die still kat spital lagi. Die duk wad tu pn 2 malam je. Pelik kan?? Biasa org demam denggi masuk air berminggu-minggu la jugak. Tapi die rilek je, hari ketiga dah bole balik sebab demam die dah kebah. Cuma platelet je la still kurang. Tapi die?? Jgn harap la nak duk umah rehat ke ape.

Balik je umah, ptg tu dah berjalan..hadoi. Risau mak aku dah. Lantak la ko zul..janji ko sihat.


pemandangan dalam wad Hospital Sg. Buluh yang baru

Kasi la aku menang please!

Image
Semalam aku keluar ngan ecah, ummu and tunang die. Ye la. Alang2 ummu cuti, so kteorg ajak la die kluar sama. Sebenarnya, aku pun tak tau nak beli ape2 pun. Ecah yang nak beli baju kat jusco sane.
Then, lepas tu kteorg pun decide nak main bowling. Bile nak byr lane tu abg kat situ kate hari ni ade promotion. 4 game RM10. So, kteorg pun setuju je la nak main 4 game walaupn aku rase byk sgt 4 game tu.

Performance aku time 1st game mmg tak best la. Ye la org kate baru nak warm up kan. Tp still aku bukan yg last la. Markah pun sket je. 60 lebih je kot. Game 2 ngan 3 pun still aku tak dpt no 1 lg. No 2 je cam tu. Sbb tunang Ummu ngan Ecah lg teror main dr aku.
aksi tgh nak baling bola boling..mcm nak bam bola tu pun ade daa
Last game tu aku dh rase bosan dh. Ingat tak mo main dh. Tp cam rugi lak klu tak main. So belasah je la game last ni. Sungguh2 aku nak dpt no 1. Akhirnya, Markah aku ngan Ecah same 95 point! Hantu btul la. Kasi la aku menang beb!

Hahaha..tak kisah la. Janji kteorg sume enjoy…

Lunch in TGI Fridays

Image
After Ummu's engagement ari tu, cik dd lum lunch lg. So, kteorg decide nak try makan kat sini. Since, i je yg penah makan kat sini dulu. So, saje ajak die try rase pulak. Ye la. Makanan kat sini mmg sedap.

For drinks we order strawberry lemonade slush and watermelon juice. I punye starwberry slush tu mmg sedap la. Mcm ice blended. Masam2 skit rase die.

Then, utk food i order chicken and shrimp pasta and him order rib steak with mash potato and fries.

rib steak with mash potato and fries
chicken and shrimp pasta



my starwberry lemonade slush

brownies obsession

And lastly for desert, kteorg order ni brownies obsession yg sgt berchocolate.. kenyang sgt2 la makan kat sini. Smpai tak yah mkn malam dah.

Bile bil smpai mmg bole agak la msti RM100+ punye. Ala skali skala kan cik dd dpt bonus. Leh la makan sini. Klu slalu mmg leh lingkup la.