Cik dd punye kerete kene pecah!

11:41 AM ct nasyrah 0 Comments

Ahad lps baru je kteorg plan nak keluar tau. Suddenly, time aku tgh siap2 die call. Die kate " Ayg, rasenye ayg kene dtg sini la. (pantai dalam umah die). Kete abg kene pecah." Hoo..aku cam terperanjat bile die kate cam tu. Then aku pn kate ok aku gi sane trus.

Bile smpai sane tgk cermin sebelah driver dh pun pecah. Pastu yg kelakar tu si pencuri tu leh rajin lak angkat serpihan cermin yg pecah tu dan buang kat bwh bukit. Cik dd mmg tensen dah. Ye la. Mcm2 hal berlaku sepanjang 2 mmgu ni. Dgn keje beliau yg mmg super tension. Pastu kete kene pecah lak ngan pencurik. Really a tiring week u know! Kesian gak tgk die mcm tu.

Ok..balik ke crite td. Bile die cek kereta die, takde ape pun aksesori kete yg hilang. Radio sume ade. (Yela radio kan selalu org nak curik). Cume dashboard kete la kene selongkar. Tapi yg paling menensionkan cik dd ialah...beg sandang yg ade dokumen2 keje utk event yg die usahakan selama 2 mmgu ni dgn susah payah tu dh dicuri org..mgg die fakap jgk la dgn pencuri tuh. Dah la event nak jalan on the following day..oh sgt2 kesian..

tutup ruang cermin tu pkai tape je dulu..takut la masuk air klu hujan

serpihan kaca cermin kete

Then, kteorg terus je gi buat report polis. After that lega la skit. Sbb at least report polis tu maybe dpt membantu die utk urusan event esoknya. Mati akal jgk dibuatnye tau.

Utk menhilangkan tension yg melanda, kteorg pun singgah la One Utama join member2 die main bowling. Aku pn cube jgk la utk mententeramkan die yg tgh tade mood tu. Ape2 pun die ok la. Nampak tabah wlaupn mcm2 masalah berlegar dlm otak beliau.

Hari ni, dah setel la event beliau. Dan maybe skrg tgh tdo sbb penat dah berkerja sepanjang malam kelmarin dan semalam. Lega hati ni skit sbb event yg kali ni mmg mencabar diri die dan penuh dgn dugaan dah pun selesai smlm..fuhhhh.


0 comments: