Personal taste




Aluuu...hehe saje je nak cecita. Bende yg buat i addicted skang nih..iaitu cerita siri korea nih. Ujung mmgu lps i cam bosan gile tak tau ape nak buat. So, geledah hard disk adik i cari ade cerita2 yg die dah download ade yg best2 tak. Then, ternampak file nih. Try bukak 1st episode tgk pelakon laki die kacak btul! Hehe..tu yg membuatkan i terus smbg tgk cerita tu lagi.

Cerita die psl seorg mamat ni (hero name Jeon Jin Ho) bukak firma architechture. So, utk mendapatkan 1 project besar ni, beliau perlu mengkaji sebuah rumah ni sbb pembinaan projek tu berkonsepkan rumah ni(name rumah tu Sanggoje). Rumah tu dimiliki oleh seorg perempuan ni.(Heroin la name Park Gee In).

Jadi utk masuk dlm Sanggoje, beliau pun secara tak sengaja telah menyamar jadi gay dan dpt menyewa satu bilik dlm Sanggoje. Tu pn secara kebetulan si Gee In ni terpaksa kasi org sewa bilik kat rumah tu sbb ade mamat ni tipu die dgn cagarkan rumah tu utk buat pinjaman kat bank. So, Gee In kene cari duit dgn sewakan 1 bilik kat Sanggoje.

So, mcm2 kes la trjadi ngan dorg bile dh tinggl bersama 1 umah. Minah tu mcm tak kesah sbb die ingat Jin Ho tu seorg gay. Mmg comel sgt la dorg ni sbb mula2 hero ni mmg dingin btul ngan minah tu sbb Gee In tu mcm sengal skit. Tade ciri keperempuanan lgsung. Sampai la Jin Ho ni nak tolong die dgn merubah Gee In ni jadi pompuan yg cun dan digilai rmai lelaki.

Lee Min Ho sebagai Jeon Jin Ho (hensem sgt dlm cite nihh..huaaa ;p)

Lame kelamaan, bile Gee In ni dah cantik, dorg ni bole plak jatuh cinta. Pastu ade la mcm2 konflik yg berlaku bile hero ni ade pompuan lain minat la, pastu ex bf Gee In ni pun nak kat die balik la.

Klimaks cerita bila Gee In dpt tahu hasrat sbnr Jin Ho duduk dalam Sanggoje tu. Iaitu nak kaji rumah tu utk dapatkan projek besar tu. Walaupn sbnrnya Jin Ho dah pun berubah fikiran sejak jatuh cinta ngan Gee In. Akhirnya projek tu dapat jugak kat Jin Ho dgn idea Jin Ho tu sndiri bukan ciplak idea bapak Gee In yg telah membina Sanggoje.

And lastly dorg pun lived happily ever after..

Overall cerita ni mmg menarik utk ditgk. Lagi2 tgk Jeon Jin Ho tu memang hensem sgt2.(smpai tergoda dah i tau heheh..). Plot cerita mula2 lmbt skit. Tapi lame semakin best dgn konflik2 sane sini dan perangai pelik si Gee In tu. Ok sesape yg berpeluang tgk cerita ni, layan je la smpai abis ek..ok daaa
Soh Yen Jin sebagai Park Gee In( cute jgk die ni)

Comments

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku