Posts

Showing posts from November, 2010

wayang Unstoppable & Ngangkung

Image
Akhirnya...setelah berbulan2 tak tgk wayang..baru la dapat tgk ini cerita. Movie Unstoppable ngan Ngangkung. Unstoppable ni tgk 20 ari bulan lps ngan tunang aku. And Ngangkung ni tgk 26 ari bulan lps ngn member. 2-2 cerita pun best sebenarnya. Ok la. Aku kasi review sikit sbb dah tgk kan..



Unstoppable
Cerita ni para pelakon die mcm baru jek. Tak penah lak aku nengok sebelum2 nih. Main actors are Denzel Washington and Chris Pine. Cerita die mengisahkan sebijik train ni dah terlepas dari tempat landasan asal die dan bergerak tanpa pemandunya. Klu dlm bahasa omputihnye "runaway train".
Ade sorang mamat pemandu keretapi ni. Die kene alihkan keretapi dari port die ke stesen. Mase die nak alihkan, die tak sambungkan wayar brek angin yg membolehkan dorg2 ni kawal keretapi klu terlepas sbb die kate tak payah. Nanti die leh sambung bile keretapi berhenti kat stesen. Then, on the way nak ke stesen tu, die kene turun pulak tukar switch landasan. So, die tolak gear keretapi tu pada…

Kronologi handphone2 aku

Image
Kali ni nak cerita pasal handphone2 yang pernah aku miliki..takde la byk pun sebenarnya. Aku start gune handphone tahun 2004. Lps SPM mase tu. Ye la time tgh tggu result SPM, mmg aku keje utk mengisi mase lapang aku. So dari duit gaji tu la aku beli handphone pertama aku. Dan juga line yang pertama yg still aku gune sampai sekarang. Tak penah tukar.

Ok. First handphone aku ialah...

Nokia 1100-Year 2004
Handphone ni aku beli sbb ia nipis dan ringan. Beli kat The Store Sg Buluh. Harga dia time tu RM250. Umi yang rekomen beli sbb murah and cute. Function die tak byk la. Takde kaler skrin, bunyi monofonik, bole msg and call je. Tapi aku rase time tu dah best sgt dah. Siap beli ringtone lagu lagi. Walaupn bunyi monofonik je. Hehe. Rasenye original housing yg aku beli kaler hitam. Pastu tukar la mcm2 kaler lain. Of coz la beli housing warna feveret aku iaitu purple kan..

Handphone yang kedua....

Nokia 6030 - Year 2006

Lepas agak2 2 tahun aku gune Nokia 1100 tu, aku pun rase nak beli pulak yang la…

GoMobile ekspo 2010

Image
Secara intronye, ekspo ni adalah ekspo jual beli handphone. Ade macam2 jename handphone la yg dijual time ni. Ade nokia, blackberry, csl, ximax dan mcm2 lagi la. And of coz, mesti la ade offer dari time2 biase. Memandang kan opis aku ni company buat magazine psl handphone, so every year dorg mmg akan organize la event ni sejak 2007 aku rase.

Ini kira first time la dlm hidup aku menjaga booth time exhibition. Well pengalamannye not bad la. Eventhough keje jumaat sampai ahad, 11 pagi smpai 9mlm. Tapi aku still ok je la. Sbb sepanjang masa aku bizi layan org and tgk kerenah org yg dtg.

Aku ditugaskan untuk jaga booth GoMobile tu. Dorg ade la buat satu competition ni. Competition "bring your friends to ekspo". Org yang masuk kene invite member dorg rmai2 dtg and register as invited by leader yg ajak tu la. Hadiah utk org yg paling byk ajak member tu mmg best la. Blackberry smartphones utk 8 org yg tertinggi. Best gakkan?? Tapi malangnye sbb aku ni staf, so tak leh nak join. Actual…

sepetang di california pizza

Image
Petang tadi, after gi Karnival Pengantin kat SACC, singgah kat Giant Kota Damansara jap nak beli barang. Disebabkan i tak lunch, so agak lapar le bila ptg kan. Jalan2 cari tempat mkn, me and fiance end up to eat here. Saje je la nak try kan..


the interior

Kedai dia not bad la. cantik, nice and cosy. Lagi2 the chairs. I mmg nak duduk kat kerusi yang kaler merah sbb die punye material cam kusyen. And the other chair is kaler white made from plastic. Lampu2 pun lawa. Ye la tempat ni pun baru je bukak. So sume bende msti la mcm baru kan..


My fiance tgh tgk menu

Then, we order combo 1 nye pakej. Iaitu 1 regular pizza, garlic bread and 2 drinks. Pizza die ade mcm2 jenis. And we order beef pizza. Name die ape tah tak ingat. Kteorg just order mane2 pizza yg nmpk menarik je la dlm menu tu.

drinks


pizza

garlic bread

And after 15 mnt, sampai la order kteorg. The pizza looks good and yummy. Cheese die mmg tak kedekut punye la.Topping die banyak and taste so much better than pizza hut. (pizza hut skrg tak…

kebahagian kami kini

Image
Kebahagian kami kini...
Bukan lah datang dgn sendiri Bukan lah secara tiba- tiba Bukan nya datang tanpa usaha Bukan nya indah seperti yg kau lihat kini
Permulaannya penuh pancaroba Tanpa kenal hati budi Bagaimana kami mengenali Selangkah demi langkah kami menerima Kekurangan dan kelebihan diri
Setiap saat yang dilalui Pelbagai pengalaman pahit manis Terakam di minda Tertanam di sanubari
Kesilapan lalu dijadikan pengajaran Membuatkan diri menjadi semakin tabah dan sabar Ketika menghadapi situasi yg menyakitkan Hanya pada Tuhan kami berserah
Kini setelah bertahun berkenalan Setelah biasa dengan kerenah dan keadaan Baru lah kami mencapai kebahagiaan Serta keserasian dalam perhubungan
Jangan lah mudah bersangka dgn hanya melihat Jangan lah mudah menafsir dgn hanya mendengar Kerana bukan diri kau yang melalui segala penat Bukan diri kau jua yang menikmati kemanisannya
Doakan yang terbaik utk kami.. Jauhkan hati kau dari menghancurkan kebahagian yang kami miliki kini..