Ummu's engagement day!

8:59 PM ct nasyrah 1 Comments

Cincin tunang and cincin risik beliau

Today is Ummu's big day! Her engagement day. One of my best buddies time skolah dulu. Aku bangun punyo la awal. Pkul 830am dah terpacak kat umah ecah(my bff jgk). Sbb kteorg janji nak kumpul kat umah die dulu sebelum ke rumah Ummu. Alih2 dorg2 pkul 9 lebih baru sampai. Okey, tak kisah la. Then, terus ke umah Ummu. Sampai2 je tgk2 org sume lum smpai lg. Ummu pun still tgh mekap. Cam pelik gak. Kate pkul 10 pg stat. So, kteorg borak2 je la smbil tgk ummu bersiap2.

After dh mekap dan sarung baju pengantin, ni la die....


Rombongan laki smpai agak lambat la. Patutnye pkul 11pg, pkul 12tgh hari baru smpai..Maklumle nak kene tggu sedara mara die dtg lagi, then kumpul2 baru gerak. Aku ngn dorg2 yg lain dah kebulur gak la sbnrnya. Hehe..biase la. Byk mase cam tu, kteorg pn ape lg..gosip2 la. borak2 crita sana sini sementara menunggu. Yg sian Ummu la. Muka agak gatal sbb pkai mekap tebal kan. Dah la tak leh nak garu lebih2. Takut mekap tanggal. Letih nanti mak andam nak touch up.
rombongan pihak laki tgh amik makanan

Rombongan pihak laki punye la rmai yg dtg. Ade la aku agak dlm 50 org. Sume cam excited je. Bincang2 dalam 20 minit, then acara sarung cincin. Hmm dpt la Ummu jd superstar kjap kan..sume nak amik gmbr ngn die. Lps tu of coz la acara makan. Makanan seperti biasa la mmg best. Lauk2 kmpung punye. Dan yg paling fames msti la muffin, cupcake ataupn kuih muih baked by Ummu and her mum. Mmg terbaek lah!


Ummu dan tunangnya Ferdian

Our doorgift of the day..cookies salut chocolate

Then, lps makan2 sume ade la dlm pkul 1pm lbh. Aku pn kene berangkat awal gak sbb nak gi dating ngan tunang aku plak. Hehe..

Anyway, to my friend Ummu dan tunangnya, moga korang berdua kekal smpai ke jinjang pelamin. Tak mo gaduh besar2 ye...okeh..cau cin cau!



dr kiri: oly, ecah, ummu, diriku, faz

Sempat snap gmbr time ummu tgh bersolek..kih2

1 comments:

Farewell lunch utk ex-opismate at Sakura Kristal

12:39 PM ct nasyrah 0 Comments

Semalam opis den, buek farewell lunch utk seorg writer ni. Die nak berenti keje. Lame dah die berkhidmat kat company ni..lebih kurang 4 taun dah la. Akhirnya, die nak berenti sbb die dh tak larat nak keje dah. ye la. Umo pun dh lebih separuh abad. Kira nak bersara la tu.

So, den punyo bos pun buat la farewell lunch utk die. Ye la mengenangkan jasa2 die yg byk buat company kan..

Then, here we are. Lunch at Sakura Kristal Taman Melawati. Agak dekat la ngan opis den. Mula2 den ingat ni restoren makanan jepun ke ape. Sbb ade name Sakura kat dpn die kan...tp bukan. Restoren ni satu makanan jepun pun takde. Yg ade makanan melayu ngan western je.

source:http://www.fashioninvasionbazaar.blogspot.com/

Makanan die mmg sedap..we order lauk dan mkn ngan nasik. Ade satu lauk tu name die Aunty's brinjal. mmg super sdap. Korg bygkan kan la. Den ni mmg tak suko mkan terung. Tapi lauk terung die ni la yg bole layan tekak den.. (sori la pic tade). Terung tu die goreng ngan tepung ala2 mcm tepung utk goreng sotong tu. Then ade mcm cili, daun bawang campur skali. Mmg sedap la. Slrupppp...

Bini bos den order 6 jenis lauk tau. Mmg sgt banyak. Mkan smpai terlebih kenyang tau. Ye la lauk sume pun sedap. Antara lauk2 lain yg diorder selain Aunty's brinjal tu ialah mango chicken, sizzling tofu, 4 various vege, vietnamese chicken, ginger and souce beef.

ok la..klu sesape nak cube makanan kat sini, leh la melawat website dorang di http://www.sakurakristal.com/

Till then.....




0 comments:

My Portfolio

3:58 PM ct nasyrah 0 Comments

Hmm agak lama tak update blog ni..bizi sket la lately. Byk projek kene handle lak tetibe.

Anyway, setelah agak2 nak 2 tahun keje dalam bidang ni, byk la projek yg dh aku develop.

So, aku pikir, nak bagi senang tgk, aku pun create 1 blog ni khas utk letak semua web or system yg aku penah develop sepanjang aku start keje.

Nak tgk, klik kat sini kay! http://snsprojects.wordpress.com/

0 comments: