Ummu's engagement day!

Cincin tunang and cincin risik beliau

Today is Ummu's big day! Her engagement day. One of my best buddies time skolah dulu. Aku bangun punyo la awal. Pkul 830am dah terpacak kat umah ecah(my bff jgk). Sbb kteorg janji nak kumpul kat umah die dulu sebelum ke rumah Ummu. Alih2 dorg2 pkul 9 lebih baru sampai. Okey, tak kisah la. Then, terus ke umah Ummu. Sampai2 je tgk2 org sume lum smpai lg. Ummu pun still tgh mekap. Cam pelik gak. Kate pkul 10 pg stat. So, kteorg borak2 je la smbil tgk ummu bersiap2.

After dh mekap dan sarung baju pengantin, ni la die....


Rombongan laki smpai agak lambat la. Patutnye pkul 11pg, pkul 12tgh hari baru smpai..Maklumle nak kene tggu sedara mara die dtg lagi, then kumpul2 baru gerak. Aku ngn dorg2 yg lain dah kebulur gak la sbnrnya. Hehe..biase la. Byk mase cam tu, kteorg pn ape lg..gosip2 la. borak2 crita sana sini sementara menunggu. Yg sian Ummu la. Muka agak gatal sbb pkai mekap tebal kan. Dah la tak leh nak garu lebih2. Takut mekap tanggal. Letih nanti mak andam nak touch up.
rombongan pihak laki tgh amik makanan

Rombongan pihak laki punye la rmai yg dtg. Ade la aku agak dlm 50 org. Sume cam excited je. Bincang2 dalam 20 minit, then acara sarung cincin. Hmm dpt la Ummu jd superstar kjap kan..sume nak amik gmbr ngn die. Lps tu of coz la acara makan. Makanan seperti biasa la mmg best. Lauk2 kmpung punye. Dan yg paling fames msti la muffin, cupcake ataupn kuih muih baked by Ummu and her mum. Mmg terbaek lah!


Ummu dan tunangnya Ferdian

Our doorgift of the day..cookies salut chocolate

Then, lps makan2 sume ade la dlm pkul 1pm lbh. Aku pn kene berangkat awal gak sbb nak gi dating ngan tunang aku plak. Hehe..

Anyway, to my friend Ummu dan tunangnya, moga korang berdua kekal smpai ke jinjang pelamin. Tak mo gaduh besar2 ye...okeh..cau cin cau!



dr kiri: oly, ecah, ummu, diriku, faz

Sempat snap gmbr time ummu tgh bersolek..kih2

Comments

  1. Gambar aku free hair terpaksa remove tu...huhu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku