Posts

Showing posts from December, 2010

most expensive thing that he ever bought for me!

Image
Last week, me and my fiancee went to shop our hantaran things at Jusco One Utama.We always shopping here, so all the shops and things are familiar to us and of coz suits our taste. At first, i thought want to buy all his hantaran like shirt, pants, shoes and other his accesories. But then, we end up to bought only a set of his wallet and belt. Ok la. Maybe next week or later also can shop for him.

After awhile, we out from jusco and went to the food court. But before we reached there, i saw a christmas fair at the concourse site in the center area. You know why do i stop there? Haha..it's becoz i see bobbi brown booth! And by that time, i think that maybe they do some sale or promotion during christmas. So, i went there and ask.

The salesperson, who was a guy, promoted me his selling makeup. And i asked if he can help me to choose some makeup set for my hantaran kawen. So, he said, now we are doing promotion that is if we buy RM380 above, we could get a free gift that is a cleansing…

my new baby!

Image
haha..mesti bile bace tajuk cam tegezut gak ye...
mmg i ade baby baru tau...
tu yg i bizi sgt ni lately nak kene jaga dia...
nak tgk??jap ye....
....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

tadaaa....



my new kitty...black kaler oo...asalnye die ni stray cat.Jumpe dkt2 ngn umah. Adik yg jumpe. Kesian, bwk la blk umah.

muka lps mkan..
muka seposen...

Mase mula2 jumpe die dulu, kotor sgt dan berkurap2 telinga die. Tp die ni sgt2 manja ngan org. Suke gesel2 kat org. Pastu suke sgt klu org belai2 manjakan die. Mgkin die kurg kasih syg kot. Ye la..kucing terbiar. Mak die pun tah mane2 tah.

Dulu, dari badan die kurus kecik, skrg ni dh besar skit dan buncit! Haha..maybe kasi mkn byk sgt kot. Pastu tido je. Mmg la gemuk kan. Pastu beli gak racun serangga jenis spray utk bunuh sume kutu ngan kurap die tu. Klu tak die ni asyik menggaru je belah telinga die smpai nak botak dh telinga die tau. Skrg ni lps seminggu lebih nampak la perubahan. die dh kurang menggaru dan bulu pun dh tmbuh blk kat kawasan telinga die tu. Syukur die da…

Ekspo MAHA 2010

Image
me, adik, umi, akim at ekspo MAHA 2010

Event ni sbnrnya dah 2 mmgu berlalu. Baru skrg nak update kat sini. Hehe. Psl event MAHA 2010 yg brlangsung start from 26 Nov smpai 5 Dis 2010. 2 mmgu berturut-turut aku gi ekspo ni tau!

Buat pengetahuan korg, ekspo ni cume diadakan 2 tahun sekali. So, sbb selalu dgr je psl event ni, tahun ni la berpeluang nak pegi. Itu pun nasib baik my cik dd ade sticker parking for exhibitor. Klu tak, mmg jem dan parking susah woo..sbb org terlalu rmai yg dtg. Klu tgk tmpt parking dh mcm lautan kereta dah punye bykknye. rumah pavilion negeri sembilan

rumah pavilion pahang

rumah pavilion kelantan

Byk bende yg menarik gak la yg dpt ditgk kat sini. Contohnye, ade exhibition dr setiap negeri di Malaysia. Dorg bina rumah sebijik utk mewakili setiap negeri mengikut tema dan identiti dorg. Dalam umah tu, dorg akan ade pameran dan jualan barangan yg dibuat dr negeri tu.

kat booth Kopi Hang Tuah, pakcik tuah tu berdiri cam patung kat situ berjam2...tak penat ke pakcik??booth…

warna tema kawen saye!

Image
hmm..memandang kan ade lg 6 bulan nak sebelum majlis kawen, skrg ni kene la decide nak wat warna tema ape kan..ye la utk barang hantaran, baju, scallap khemah sume nanti mesti la nak guna warna yg dah di pilih.
antara kaler2 yg bermain di kepala saye..
Me klu boleh mmg la nak buat kaler faveret i iaitu purple. Tp sbb keluarga belah lelaki dah amik kaler tu, so me pun pilih la baby blue/aqua blue. Tp cam tak lawa lak klu buat 1 kaler je. So, buat2 la research skit nak padankan kaler blue tu ngn kaler ape. Dalam kepale tak mo la buat typical kaler yg biase org buat iaitu biru + putih. Mmg la lawa, tp boring. Nak try laen skit. At last, me decide nak wat aqua blue/baby blue + maroon red. Pelik kan? Tp lawa gak la bg aku. Sbb biru ijau ngn biru purple dh ade org lain yg buat. So, tak mo tiru dorg.


source:http://sites.google.com/site/liza0828/redandaquaweddings
source:Invites from MountainCow Monthly
Ini antara contoh la org lain wat weeding gune kaler ni. So, dh lega skit la hati bile dah pil…