Posts

Showing posts from October, 2015

Tukar tukar keje

Image
Tahun 2015 ni aku rasa sangat la mencabar bagi aku.
Macam-macam perkara terjadi sepanjang tahun ni.
Huru hara je rasa.
Semuanya start dari aku berenti keje bulan November 2014 tahun sudah.
Kan aku ade cerita aku dapat keje kat Solaris Mont Kiara tu.
3 bulan je bertahan kat sana.
Sebabnya 2 minggu lepas masuk opis baru tu, bos suruh aku transfer ke Brickfields.
Maintain sistem kat sana.
Mula-mula cam happy la sebab Brickfields tu dekat je dengan rumah aku.
Tapi, environment dia is so damn bad.
Dengan staff sana peragai berpuak-puak, tempat kerja berserabut, kerja susah dan semua la.
Aku rasa tak selesa.
Akhirnya aku amik keputusan yang very high risk iaitu berenti dengan notis 2 minggu dengan aku masih belum pun dapat kerja lain.

And by that particular time jugak la, aku pregnant.
Dapat tau pun time aku dah pindah Brickfields tu.
Dah la awal pregnant badan tak sedap.
Pastu opis lak tak best.
Memang aku surrender la.

Jadi menganggur la aku 2 bulan.
Dalam masa 2 bulan aku menggangur tu …

Kelahiran anakku yang kedua kalinya

Image
Ini kisah pengalaman aku bersalin untuk kali yang kedua 10 Julai lepas.
If jumpa kawan-kawan yang baru ade anak satu, soalan ni mesti akan dorang tanya.
"Eh, mana lagi sakit bersalin? Yang pertama ke yang kedua?"
Hmmm.. secara jujurnya masa tu aku berpikir jugak mana yang lebih sakit.  Sebab dua-dua bersalin pun sakit. Tapi aku rasa bersalin kedua ni lebih sakit kot. Sebab kontraksi aku sangat kuat masa anak kedua nih. Kononnya aku ingat bersalin anak kedua kurang sikit sakitnya. Takde maknanya! Sama je sakitnya ok!
Memandangkan aku kena jugak kencing manis untuk pregnancy kedua nih, jadi aku masih kena induce labor jugak macam anak pertama dulu. Bezanya kali ni aku dah 39 minggu. Masa bersalin Naurah ialah pada 38 minggu. Biasalah. Reading gula dah susah nak kawal hujung-hujung pregnancy. Disebabkan reading gula aku turun naik, tak stabil, doktor advice induce labor je. Aku pun dah agak dah. Jadi awal-awal dah bersedia je lah.
Ok la. Baca je lah kronologi hari bersalin aku…

Welcome back! Rindu nak berblogging

Humaangggaii lamanya dah tak berbloggging sejak bersalin dah hampir 3 bulan lepas takde post baru.
Memang tak dan langsung nak tengok blog dan menaip.

Baru hari ni dapat nak menulis skit.
Sebenarnya banyak gila benda berlaku dalam beberapa bulan yang lepas.
Tak tau nak start yang mana satu.
Haha.

Kena gak menulis ni.
Nanti nak review balik ape kejadian yang berlaku masa tu senang je rujuk blog sendiri.
Ala-ala macam diari la kan.
Ok. Lets start dengan pasal anak kedua yang dah lahir Julai lepas.

Next post k! ;)