Minggu tgk wayang smpai letih..

2:24 PM ct nasyrah 0 Comments





Peh..minggu lps bole dinamakan minggu tgk movie la. Sbb nye last week, 3 movie dh gi tgk. Haha.. 3-3 tgk kat gsc One Utama. Al-maklum je la bulan ni mmg kluar movie2 yg best.

Mula dgn hari Rabu, tgk Nur Kasih The Movie. Cerita yg penuh dgn unsur-unsur keagamaan dan kasih sayang antara suami isteri dan family. La ni la 1st time bwk my parent gi nonton movie. Sbb ari tu kan aku dh menang free movie tickets. So, bwk la dorg tgk movie ni. Lagi pn aku rase ni la last dpt kluar sama2 ngn dorg sebelum aku bergelar bini org. Ye la lps2 ni bukan tak bole, cume maybe terhad la kot...

Review filem Nur Kasih ni for me, cerita die mmg menusuk kalbu la. Byk part2 sedih yg mampu membuatkan kita mengalirkan air mata. Especially time kesedihan family Aidil selepas kematian isteri die. Plot cerita pn bagus and cepat. Tak de part yg lmbt2/ membosankan/ tak releven. Sume scene ade kaitan and bermakna. Ending cerita mmg unexpected. Tp still ade part yg aku tak bape nak paham. Especially part last skali tu, Nur Amina dh tua pastu cam tak ingat lak. (nyanyuk ke hilang ingatan ke?). Ape2 pun thumbs up utk Khabir Bathia for this movie..

Secondly, tgk cerita Pirates of The Caribbean On Stranger Tides. Cerita ni mcm biase la. Mesti ade psl kapal, tentera British, lanun, dan sesuatu pencarian. Kali ni dorg mencari telaga keremajaan abadi.----->the fountain of youth. Utk kekal muda dan hidup selama-lamanya. Kali ni takde Orlando Bloom ngn Keira Knightely. Cume ade Jack Sparrow(Johnny Depp) ngan Penelope Cruz. Overall cerita ni ok je la. Not so fantastic as sebelumnya. Maybe sbb dh byk tgk series die yg seblum kot, then dh bosan...

And terakhir, tgk movie Karak. Cerita hantu terbitan KRU. Cerita psl 4 sekawan ni jumpa hantu time on the way dorg lalu jalan lama kat highway Karak. Seram die bole tahan la. Hantu yang dorg generate pakai CGI tu agak menakutkan la bg aku dr hantu yg pkai costume. Sbb bile pkai costume bole nmpk la costume hantu tu. Tp costume hantu and mekap tu ok la better than cerita hantu si Prof.razak tu.

Jalan cerita ok la.mcm biase, eksiden, sesat dlm hutan, jumpe umah ditgh2 hutan. Tapi ending cerita agak menarik and different skit dari cerita hantu biase yg biasenye ending msti hantu tu akan lawan2 ngn tok bomoh/ustaz.Ending die rupanya minah tu ngn kwan die dh mati time eksiden tu sbnrnya. Tapi dlm cerita ni after eksiden dorg ni lum mati and jumpe hantu dlm hutan tu, smpai la bila hari siangnya time mayat dorg ditemui, baru la dorg tahu yg dorg tu dh mati..haaa..menarik gak kan...

p/s: abis duit dah tgk wayang..cpt la gaji bulan nih..huhu. coming next nak tgk kungfu panda laks..

0 comments:

Create background patterns for your web

3:16 PM ct nasyrah 1 Comments

webpage

Pagi ni terbaca blog entri Awanis pasal this site called stumble upon. According to her blog, site ni mmg best utk surf ikut kategori yg kita nak. So, saye pn try la check it out this website:http://www.stumbleupon.com. Siap ade facebook integration login lagi. So sng la gune akaun fb je utk login.

After byk stumble, jumpe this site: http://www.bgpatterns.com/. Kat sini kte bole create background pattern utk web kita. Ade byk pilihan image kat sini. Just choose, create and save. Settle!. Then, gune la css utk stylekan dalam website kita.

contoh background pattern yg sy create


So, web ni berguna la utk para web developers..ok slamat mencuba!

1 comments:

Kereta Proton Saga umi accident again

4:58 PM ct nasyrah 1 Comments

Ok. Gambar diatas bukanlah kereta buruk ye. Gambar di atas adalah gambar kereta umi saye selepas accident semalam. Tapi bukan umi saye yg bawak time tu. Adik saye yg drive kete ni mase perjalanan balik ke umah dari MMU.

Seperti sedia maklum, kalau la remuk kat belakang cam ni, msti la kes kene langgar punye ngan kete lain. Yup. Ade sebijik kete proton iswara telah langgar kete ni dari belakang.

Insiden ni terjadi kat Puchong. Around time 4.30 ptg camtu. Time tu tgh hujan. So, jalan raye kompom la licin. Mamat yg langgar ni dibantainye bwk laju.(tgk impact kete tu la) Suddenly, ble smpai kat flyover, kerete lain pn brek and slow la...namun mamat tu, lmbt tekan brek dan sudahnya kerete die langgar bumper belakang kereta umi ni(yg dipandu oleh adik aku). Tambah lagi jalan licin. So, walaupn tekan brek, kete tak immediately berhenti.

Alhamdulillah. Adik saye tak cedera teruk. Just ade benjol skit kat dahi die. Sbb terhantuk kat stereng kete. Nasib time tu pn kereta tak byk. Jadi, adik saye slow2 pegi lane kiri skali. 10 minit lps tu, ade la toll truck dr bengkel dtg. Tarik kete gi balai polis buat report. Mamat tu plak kete die lagi teruk. Lps langgar belakang kete umi, kete die terlanggar lak divider belah kanan. Mmg tersadai la kete die tgh jalan tu. Then, die pun call toll truck die utk tarik kete die gi balai.

After buat report sume, kete tu pn terus je ditarik masuk bengkel kat area puchong gak. Mamat yang langgar tu pun gi anta bengkel kete die.(tak sama ngn kteorg). Then after pindah sume barang ke kete lain, kteorg pun balik la dalam pkul 7ptg. Tade la rase risau sgt psl bayaran sbb nanti akan claim dengan insuran kete mamat yg langgar tu.

p/s: sebenarnya ni dah 3 kali kete ni kene accident sbb adik aku tu yg bwk. kete ni mmg tak serasi ngn die kot. mak aku bwk tak lak accident.huhu


1 comments:

Gift for special guests..

11:17 AM ct nasyrah 0 Comments

These are the gifts for the bridegroom's family. Pening gak nak cari sebenarnya ape nak bagi. Ye la nak cari gift yang cantik and murah bukan senang. Jalan-jalan, then jumpe bende ni. Harga pun bole tahan la. I like both especially the candle. Yang notebook tu beli utk bg kat kids. Ok la.Janji ada dan bagi dgn hati yang ikhlas...tak gitu.

0 comments:

Kad Perkahwinan saye dah siap

10:48 AM ct nasyrah 0 Comments

cover
inside

Akhirnya, kad jemputan telah pun dicetak..warna tema kami biru maroon di sebelah me, and purple sebelah si dia. Kad ni direka custom made utk kami oleh officemate Cik Rusydi...

Jadi kepada kawan2 yang mengenali diri saye, dengan ini saye menjemput kalian ke Majlis Perkahwinan saye iaitu pada 11 Jun 2011 dari jam 12 tgh sampai 4ptg. Map ade gak kat kad tu. Leh la save image klu nak or drop your address supaye saye leh send kad pkai pos.

Ok. Jumpa kamu nanti!

0 comments:

Won Free GSC Tickets..yeaaahh

10:21 AM ct nasyrah 0 Comments



Haluuu...lam sungguh tak update blog. Bizi skit la lately. Dgn keje la, persiapan nak kawen la. Weekend ade je keje nak buat...Anyway, bende yang tak terduga is i menang peraduan RHB bank and hadiahnye is 4 GSC ticket voucher. Yeahhh..

Ala sebenarnya consolation prize je. Hadiah utama is pakej percutian ke mane tah. Tak ingat lak. Tapi still hadiah kan..happy la.

Yang paling tak tahan tu, my mom yg happy terlebey. Die lak yang iye-iye nak gi tgk wayang. Ye la. Sebelum ni takde minat pun nak pg. Tp bile ade tiket free ni nak gi tgk lak. Kebetulan crita Nur Kasih The movie dah nk kluar. So, mmg die dh target la nak pg tgk.

Jadi, kepada peminat Nur Kasih...jom la kte meramaikan panggung tgk cerita ni..dgr2 cam best je kan..tak saba lak..





0 comments: