Posts

Showing posts from May, 2011

Minggu tgk wayang smpai letih..

Image
Peh..minggu lps bole dinamakan minggu tgk movie la. Sbb nye last week, 3 movie dh gi tgk. Haha.. 3-3 tgk kat gsc One Utama. Al-maklum je la bulan ni mmg kluar movie2 yg best.

Mula dgn hari Rabu, tgk Nur Kasih The Movie. Cerita yg penuh dgn unsur-unsur keagamaan dan kasih sayang antara suami isteri dan family. La ni la 1st time bwk my parent gi nonton movie. Sbb ari tu kan aku dh menang free movie tickets. So, bwk la dorg tgk movie ni. Lagi pn aku rase ni la last dpt kluar sama2 ngn dorg sebelum aku bergelar bini org. Ye la lps2 ni bukan tak bole, cume maybe terhad la kot...

Review filem Nur Kasih ni for me, cerita die mmg menusuk kalbu la. Byk part2 sedih yg mampu membuatkan kita mengalirkan air mata. Especially time kesedihan family Aidil selepas kematian isteri die. Plot cerita pn bagus and cepat. Tak de part yg lmbt2/ membosankan/ tak releven. Sume scene ade kaitan and bermakna. Ending cerita mmg unexpected. Tp still ade part yg aku tak bape nak paham. Especially part last skali tu, …

Create background patterns for your web

Image
webpage
Pagi ni terbaca blog entri Awanis pasal this site called stumble upon. According to her blog, site ni mmg best utk surf ikut kategori yg kita nak. So, saye pn try la check it out this website:http://www.stumbleupon.com. Siap ade facebook integration login lagi. So sng la gune akaun fb je utk login.
After byk stumble, jumpe this site: http://www.bgpatterns.com/. Kat sini kte bole create background pattern utk web kita. Ade byk pilihan image kat sini. Just choose, create and save. Settle!. Then, gune la css utk stylekan dalam website kita.
contoh background pattern yg sy create

So, web ni berguna la utk para web developers..ok slamat mencuba!

Kereta Proton Saga umi accident again

Image
Ok. Gambar diatas bukanlah kereta buruk ye. Gambar di atas adalah gambar kereta umi saye selepas accident semalam. Tapi bukan umi saye yg bawak time tu. Adik saye yg drive kete ni mase perjalanan balik ke umah dari MMU.
Seperti sedia maklum, kalau la remuk kat belakang cam ni, msti la kes kene langgar punye ngan kete lain. Yup. Ade sebijik kete proton iswara telah langgar kete ni dari belakang.
Insiden ni terjadi kat Puchong. Around time 4.30 ptg camtu. Time tu tgh hujan. So, jalan raye kompom la licin. Mamat yg langgar ni dibantainye bwk laju.(tgk impact kete tu la) Suddenly, ble smpai kat flyover, kerete lain pn brek and slow la...namun mamat tu, lmbt tekan brek dan sudahnya kerete die langgar bumper belakang kereta umi ni(yg dipandu oleh adik aku). Tambah lagi jalan licin. So, walaupn tekan brek, kete tak immediately berhenti.
Alhamdulillah. Adik saye tak cedera teruk. Just ade benjol skit kat dahi die. Sbb terhantuk kat stereng kete. Nasib time tu pn kereta tak byk. Jadi, adik saye…

Gift for special guests..

Image
These are the gifts for the bridegroom's family. Pening gak nak cari sebenarnya ape nak bagi. Ye la nak cari gift yang cantik and murah bukan senang. Jalan-jalan, then jumpe bende ni. Harga pun bole tahan la. I like both especially the candle. Yang notebook tu beli utk bg kat kids. Ok la.Janji ada dan bagi dgn hati yang ikhlas...tak gitu.

Kad Perkahwinan saye dah siap

Image
cover inside
Akhirnya, kad jemputan telah pun dicetak..warna tema kami biru maroon di sebelah me, and purple sebelah si dia. Kad ni direka custom made utk kami oleh officemate Cik Rusydi...
Jadi kepada kawan2 yang mengenali diri saye, dengan ini saye menjemput kalian ke Majlis Perkahwinan saye iaitu pada 11 Jun 2011 dari jam 12 tgh sampai 4ptg. Map ade gak kat kad tu. Leh la save image klu nak or drop your address supaye saye leh send kad pkai pos.
Ok. Jumpa kamu nanti!

Won Free GSC Tickets..yeaaahh

Image
Haluuu...lam sungguh tak update blog. Bizi skit la lately. Dgn keje la, persiapan nak kawen la. Weekend ade je keje nak buat...Anyway, bende yang tak terduga is i menang peraduan RHB bank and hadiahnye is 4 GSC ticket voucher. Yeahhh..
Ala sebenarnya consolation prize je. Hadiah utama is pakej percutian ke mane tah. Tak ingat lak. Tapi still hadiah kan..happy la.
Yang paling tak tahan tu, my mom yg happy terlebey. Die lak yang iye-iye nak gi tgk wayang. Ye la. Sebelum ni takde minat pun nak pg. Tp bile ade tiket free ni nak gi tgk lak. Kebetulan crita Nur Kasih The movie dah nk kluar. So, mmg die dh target la nak pg tgk.
Jadi, kepada peminat Nur Kasih...jom la kte meramaikan panggung tgk cerita ni..dgr2 cam best je kan..tak saba lak..