Kereta Proton Saga umi accident again

4:58 PM ct nasyrah 1 Comments

Ok. Gambar diatas bukanlah kereta buruk ye. Gambar di atas adalah gambar kereta umi saye selepas accident semalam. Tapi bukan umi saye yg bawak time tu. Adik saye yg drive kete ni mase perjalanan balik ke umah dari MMU.

Seperti sedia maklum, kalau la remuk kat belakang cam ni, msti la kes kene langgar punye ngan kete lain. Yup. Ade sebijik kete proton iswara telah langgar kete ni dari belakang.

Insiden ni terjadi kat Puchong. Around time 4.30 ptg camtu. Time tu tgh hujan. So, jalan raye kompom la licin. Mamat yg langgar ni dibantainye bwk laju.(tgk impact kete tu la) Suddenly, ble smpai kat flyover, kerete lain pn brek and slow la...namun mamat tu, lmbt tekan brek dan sudahnya kerete die langgar bumper belakang kereta umi ni(yg dipandu oleh adik aku). Tambah lagi jalan licin. So, walaupn tekan brek, kete tak immediately berhenti.

Alhamdulillah. Adik saye tak cedera teruk. Just ade benjol skit kat dahi die. Sbb terhantuk kat stereng kete. Nasib time tu pn kereta tak byk. Jadi, adik saye slow2 pegi lane kiri skali. 10 minit lps tu, ade la toll truck dr bengkel dtg. Tarik kete gi balai polis buat report. Mamat tu plak kete die lagi teruk. Lps langgar belakang kete umi, kete die terlanggar lak divider belah kanan. Mmg tersadai la kete die tgh jalan tu. Then, die pun call toll truck die utk tarik kete die gi balai.

After buat report sume, kete tu pn terus je ditarik masuk bengkel kat area puchong gak. Mamat yang langgar tu pun gi anta bengkel kete die.(tak sama ngn kteorg). Then after pindah sume barang ke kete lain, kteorg pun balik la dalam pkul 7ptg. Tade la rase risau sgt psl bayaran sbb nanti akan claim dengan insuran kete mamat yg langgar tu.

p/s: sebenarnya ni dah 3 kali kete ni kene accident sbb adik aku tu yg bwk. kete ni mmg tak serasi ngn die kot. mak aku bwk tak lak accident.huhu


1 comment:

  1. teruknya.. ish2.. sampai effect pintu kete. alhamdulillah adik tak ape2.

    ReplyDelete