umo 23 tahun!!

8:58 PM ct nasyrah 0 Comments





haha..20 ogos lps is my birthday yg ke 23 taun..hmm, umo semakin meningkat. takut rasenye memikirkan masa dpn. agak2nye ble umo aku 30, ape ek yg aku buat?? mase skolah menengah dulu, aku terpikir gak umo 23 nnti aku akan jadi ape ek..so, skrg dh pikir time umo 30 lak. nnti umo 30, aku akan pikir utk umo 50 lak..hehe. biase la. kite msti la pikir masa dpn kan.

So, ceritanya time besday aku tu, ptg tu aku berbuka kat umah tunang aku kat bandar utama. Mak die yg ajak. Mkan lauk ayam sedap woo.. pastu time balik, die pun kasi la kad besday..beshnye! warna purple lagi. Pastu die siap ckp, ade 2 suprise. Hm..aku pn tak pikir sgt la suprise die tuh. sbb die ingat besday aku tu pn aku dh happy dah.. Then, mlm tu after terawih my mom lak beli kek birthday..beli kat kedai faveret die la mcm biase.

The next day, aku ngn tunang gi pkns shah alam. Beli baju raya. After that, petang gi berbuka posa rmai2 ngan kengkwn skolah tmn tun kat gombak. Sedap la food die kat situ. Especially their caremel..best eva!


And then, bende yg paling suprise is dorg rupenye wat suprise birthday party utk aku gak mlm tu. Gile punye terkejut sbb suddenly lps aku trun dr smyg magrib, dorg nyanyi lagu besday rmai2..hahaha. muka mmg merah malu jgn ckp la kan..

Thank u so much to my fiancee, Rusydi and frens 2y, Asang, qilah and ramai lg la. Mmg menjadi la suprise dorg tuh. Mmg besday taun ni la yg tak dpt dilupakan..Thank u very much guys..love u olls


0 comments:

first day puasa first day new office

10:45 PM ct nasyrah 0 Comments

11 ogos 2010 atau 1 ramadan 1413h is our first day of puasa..and eventually my first day in new office in Wangsa Maju. So, mula2 ni biase la perasaan neves, tak suke, boring tu adalah. Sbb kita still baru dan tak adapt lg in this new environment. Lagi2 bile staf dorg pun tak rmai melayu. So, rasa cam sunyi tu adalah. But, i just think positive. Ye la, new place msti la tak biase lagi. Tu yg rase tak seronok. Teringat lak time kat opis k.jya tu happening, best sgt. Kdg2 rase cam nak blk je ke opis lama. hehe. tp nak wat camne kan..life must go on.

Anyway, majority kat sini cina. But they all baik and friendly la. And yg plg bagus respek kat kte melayu yg tgh posa ni. Dorg siap kasi aku blk awal lagi 1 jam. hehe. ye la sbb tak gi lunch kan. So, dpt la blk awal sejam. So, of coz la masuk tmpt bru, keje pun dh lain. Kali ni dorg suh aku buat a project gune flash and php. Peh, berdebar gak jantung and penin gak pikir cam ne nak buat nih. wlaupn ade template, tp still aku tak yakin sgt leh buat sbb aku nye php bukan la power sgt pun. Flash pun dh lame tak usik. Tapi takpela, aku try gak la buat. Tak cube mane nak tau kan. At least, i can learn new things. Dorg pn ade gak suh aku jaga server la. And mainly jaga website dorg yg byk develop gune joomla.

Ok gak la aku masuk time bulan pose ni. Ye la, tak yah la susah2 nak pikir makan kat ne. ade kedai mamak bwh opis aku nih. Pagi2 leh la mkn breakfast situ means after bulan posa ni la kan. pastu aku kene gi smyg kat masjid ujung jln ni klu nak smyg sbb kat opis tu tade surau. Hmm..takpe la. Nak wat camne kan. Ok la..tu je nak crita. till da next entry..

0 comments:

kak zu konvokesyen 2010

8:53 PM ct nasyrah 0 Comments


A million congrats to my beloved ex roomate merangkap best friend/sister gak la nih for her convocation hari ni. Aku smpai with my cik dd around 12.30pm cam tu la. Beli souvenir utk kak zu, pastu jmpe die.

Mmg agak panas la ari nih. Ye la dah tgh harikan. Smpat gak la snap bbrapa pictures. Best sgt dpt masuk dan jenguk2 blk UM nih. Nmpak la ada perubahan skit on the infrastructure inside UM. Ade bangunan baru, bus stop baru.. haha.Bagush2!

Bile tgk dorg2 ni konvo, teringat plak time aku konvo dulu. So, bole paham la betapa excited, nervous, best, happy and mcm2 perasaan lg la yg budak2 ni tgh rase time konvo.Hehe..

Rindu plak rasenye nak jadi student balik. Huhu..anyway life must go on..mane la tau klu ade rezki aku smbg wat master lak kan..InsyaAllah.

Ok la. layan je la pics yg menggedik nih..till next entry..daa


0 comments: