first day puasa first day new office

10:45 PM ct nasyrah 0 Comments

11 ogos 2010 atau 1 ramadan 1413h is our first day of puasa..and eventually my first day in new office in Wangsa Maju. So, mula2 ni biase la perasaan neves, tak suke, boring tu adalah. Sbb kita still baru dan tak adapt lg in this new environment. Lagi2 bile staf dorg pun tak rmai melayu. So, rasa cam sunyi tu adalah. But, i just think positive. Ye la, new place msti la tak biase lagi. Tu yg rase tak seronok. Teringat lak time kat opis k.jya tu happening, best sgt. Kdg2 rase cam nak blk je ke opis lama. hehe. tp nak wat camne kan..life must go on.

Anyway, majority kat sini cina. But they all baik and friendly la. And yg plg bagus respek kat kte melayu yg tgh posa ni. Dorg siap kasi aku blk awal lagi 1 jam. hehe. ye la sbb tak gi lunch kan. So, dpt la blk awal sejam. So, of coz la masuk tmpt bru, keje pun dh lain. Kali ni dorg suh aku buat a project gune flash and php. Peh, berdebar gak jantung and penin gak pikir cam ne nak buat nih. wlaupn ade template, tp still aku tak yakin sgt leh buat sbb aku nye php bukan la power sgt pun. Flash pun dh lame tak usik. Tapi takpela, aku try gak la buat. Tak cube mane nak tau kan. At least, i can learn new things. Dorg pn ade gak suh aku jaga server la. And mainly jaga website dorg yg byk develop gune joomla.

Ok gak la aku masuk time bulan pose ni. Ye la, tak yah la susah2 nak pikir makan kat ne. ade kedai mamak bwh opis aku nih. Pagi2 leh la mkn breakfast situ means after bulan posa ni la kan. pastu aku kene gi smyg kat masjid ujung jln ni klu nak smyg sbb kat opis tu tade surau. Hmm..takpe la. Nak wat camne kan. Ok la..tu je nak crita. till da next entry..

0 comments: