Posts

Showing posts from January, 2018

2018 Resolutions

Tahun baru datang lagi.
Biasa la tahun baru mesti ada sambutan tahun baru kat tempat-tempat ramai orang.
Tapi aku malam tahun baru tu duduk kat rumah mak mertua je sambil tengok movie Pitch Perfect kat Diva Channel.
Dah itu je yang ditayang yang agak best kat TV.
Layan je lah.

So amacam dengan azam aku tahun lepas?

Setelah aku rujuk balik planner aku tahun lepas.
Alhamdulillah.
Ada tercapai jugak azam yang aku nak.
Which is....

QUIT 8 TO 5 JOB & BECOME HOUSEWIFE

Inilah dia impian aku setelah bergelar mak orang nih.
Serious weh.
Setahun aku berdoa sungguh-sungguh kat Allah mintak supaya Dia capaikan hasrat aku nih.
Dan Alhamdulillah.
Dia dah makbulkan doa aku.
Macam-macam terjadi sepanjang tahun lepas dengan tempat kerja menyebabkan aku terus tawar hati dah nak kerja 8-5 lagi.
Mungkin hikmahnya inilah.
Allah nak makbulkan titip doa aku tu.
Dia tau, aku ni manusia biasa.
Mesti berat untuk aku buat keputusan yang besar ni.
Mesti aku akan runsing dan risau saban waktu.
Sebab tu, Dia b…