Posts

Showing posts from September, 2016

Hari terakhir keje di Kelana jaya

Image
Hari ni last day kat opis Amp**** D***tal.  Tak nak tulis penuh, karang org google nama company jumpa plak blog aku.. haha Setahun dah kt sini.  Aku ingat aku akan forever kat sini sebab aku rasa environment company ni paling terbaik la. Flexible gile. Tak stress keje. Keje yang aku suke. Bos baik. Supportive dan sgt memahami. Hr aku merangkap finance officer pun baik sgt. 
Tapi tu la. Aku terpaksa jugak melangkah pergi dari sini. Ada la atas sebab-sebab dalaman yang aku tak dapat nak ceritakan kat sini. Mengaibkan company plak nanti kan. Yang pasti kali ni bukan sebab nak gaji lebih atau stress ke apa. Sebab lain. 
Actually sampai hari last ni perasaan aku rasa berdebar. Aku still trauma bila nak start ke opis baru. Takut perkara lama berulang kembali. Tapi sampai bila aku harus negative?? Tempat keje baru nampak byk kelebihan untuk aku. Jarak tempat keje yang sangat dekat dgn rumah tu memang faktor terbesar la yg jadi penyebab kuat untuk aku berhenti dari sini dan terima offer keje…