Alin's E-day



me with Alin. nmpk aku cam besar gile lak kan..mentang-mentang la die tu kecik molek

Hari sabtu lps, 24 Sept is my great friend nye e-day. Nape great? Sebab aku kawan ngn die lama btul dah. Sejak sekolah rendah darjah 6 lg dh kenal. Maklum je la duk 1 kampung, jumpe time tuisyen sama-sama. Mesti la kenal. But kteorg sekolah dulu lain-lain, tp still agak rapat le.

Kejadian paling aku ingat sgt with Alin ni is time dah sekolah menengah. Satu hari tu, saje je gi umah die stadi sama-sama. That time, aku dh leh bwk moto dah. And aku gi umah die naik moto ayah aku ler. (Pinjam jap le sbb hari sabtu, ayah aku cuti duk umah je). Alin ni orangnye kecik molek je. Tapi jiwa besar wooo..disebabkan ramai member-member die yg dh bole bwk moto time tu, die pun teringin gak la nak bwk. So after stadi ptg tu, aku pun ajar la die bwk moto. Mula-mula gi kat kawasan yg lapang, so senang la sikit nak bwk kan, jalan yang rata dan luas. After die dh pandai kawal minyak dan dah ok sikit, try la bonceng aku plak bwk jalan-jalan keliling kampung.

Nak dijadikan cerita, kteorg lalu la 1 jalan bukit ni. Tak sangka lak bukit tu memang curam. Time tu Alin bwk guna gear 4 kot. Gear paling tinggi. Disebabkan aku tak abis ajar, so sampai je separuh bukit, moto tu tak leh naik dah even dh press minyak smpai abis. Haha..ape lagi. Alin pun panik, ngan kaki die yg tak bape nak smpai utk tahan moto tu, tak semena-mena je kteorg pun tergolek. Sebelum tu, aku ckp kat die pijak break, while aku trun tahan moto, tp tak sempat. Tau-tau je kteorg dh jatuh ke tepi. Nasib tak menurun jatuh ke bwh bukit kan.

Tambah malu, kebetulan ade 2 org mamat ni naik moto tgh lalu time tu. Nampak je kteorg ni dh tergolek, dorg pun tanpa segan silu sibuk membantu. Sebab aku pun terpanik gak time tu smpai aku pun tak terdaya gak nak angkat moto tu. Dah la berat, kat bukit lak tu kan. Lepas tu dorg trus blah. Lepas tu aku ngan Alin muka semasing jadi la tebal setebal tembok besar China kot.(hyperbola je ek)..malu beb! Tapi buat donow je la..mamat tu pun tak gelakkan depan-depan kteorg pun dh cukup bagus.

Hehe..saje je terkenang peristiwa lama...Nostalgia mcm ni la yg slalu bila dikenang akan membuatkan kita ingat dgn kawan-kawan kita kan.

Anyway, congrats buat Alin. Semoga ikatan pertunangan ni berakhir ke jinjang pelamin ye..


gambar cincin tunang die..but blur skit sbb amik gune hp je kan..

Comments

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku