Teringin Walls Double ducth..

8:17 PM ct nasyrah 0 Comments

sumber:google

Dah lame tak update..hehe. Bizi skit lately. Maklum je la baru kawen. Banyak bende nak kene setelkan.

Hari ni hari last aku buat puasa ganti. Alhamdulillah. Selesai sudah ganti posa tahun lps. Bulan dpn dah nak Ramadhan dah pun. Bole la training posa dulu kan.

Bile je nak buka posa, mcm biasalah msti mengidam nak makan itu ini time berbuka. Kalau tak posa tak pulak mcm tu.(Nampak sgt nafsu semata).

Eh cop. Sebenarnya aku dah lama sgt teringin nak merasa ais krim walls double ducth ni. Asyik tgk org mkn dalam tv je. Terliur plak aku nengoknye. Jadi kali ni, after office hour, terus je singgah Jusco Alpha Angle gi beli.


Lepas je berbuka, semayang Magrib dulu. Lepas tu baru la dpt menikmati ais krim ni dgn rase yang selesa. Rasenye, mmg sedap. Lemak berkrim disukai ramai. Tambahan lagi dgn nuts ngan coklat syrup tu mmg lg ummphh laaa..hmm untuk pengetahuan double ducth ni sebenarnya flavor vanilla dgn syrup coklat, kacang cashew dan mashmellow. Sedap sgt!

Kepada yang tak penah makan, dan tak mampu nak beli ais krim yang super sedap mcm haagen daz ke, baskin robin ke sila la beli ais krim buatan Malaysia ni di kedai yang berhampiran. Harganya dlm RM9 lebih la. Dapat la merasa walaupn sikit. 800 ml je. Ok till then. Cau cin cau!

p/s:1st time makan ais krim bekas besar cenggini sengsorang. Kalau dulu bwk balik umah je mesti berebut-rebut makan ngn adik-adik aku..tu yang tak puas tu.






0 comments: