Buffet dinner at Royal Chulan Warisan cafe

12:22 PM ct nasyrah 1 Comments

Warisan cafe

Voucher

Million thanks to my sister in law for this buffet dinner voucher at Royal Chulan. Kira mcm hadiah kawen kami la daripada dia.

Kteorg made up to go for this dinner selasa lps. Lps keje, jumpe kat Desa Pandan, then trus gi sane. Sampai sane dalam pkul 7.15pm. And that day pun i buat ganti puasa. Hehe. So bukak puasa kat sini la. Masuk je kat lobi hotel ni, memang terpegun la. Cantik sgt lampu candelier ngan hiasan dalaman die. For ur informesyen, hotel ni berkonsepkan senibina Melayu. So, nampak byk hiasan ukiran kayu, perabot kayu and staff die pun pakai baju melayu and kurung.

Restoren yang kteorg nak mkn ni namenya Warisan Cafe. Masuk je kat dalam, tgk tak ramai pun org. Ade 1 family Arab ngan sorang laki melayu ni tgh makan. Waitress ngan waiter sume peramah dan suke senyum kat guest yang dtg.

Sebelum makan, kteorg gi round tawaf 1 restoren tu dulu usha-usha makanan die. Then, baru plan nak mkn ape. Maklum je la buffet, klu nak rasa semua, kene makan sikit2 je sbb byk bebenor makanannye.
Mula-mula i nak rase nasi tomato die. And my hubby amik nasi bukhari ngn lauk mcm daging ngan kambing faveret die. Pastu, die amik pasta and i amik lauk seafood cam mussels and some lauk daging, ayam, ikan. Then, break jap gi smyg magrib. After tu, sambung mengtekedarah lagi..heheh. Next i rase sup jagung and roti. Hubby lak amik raw meat and seafood ala-ala makanan jepun tu cicah ngn kicap and wasabi. After that, baru la makan desert die yg mmg byk choice and sedap2 belaka. Last skali baru la kteorg makan buah.

Actually bg me, yg paling sedap is dorg nye kebab daging. Sedap sampai amik 2 kali tau. Tu yang terlebih kenyang tu. Takpe la sekali-sekala makan byk sampai penuh perut. Ye la. Klu nak makan selalu kat sini mmg tak dapat la kan. Sekali dapat makan, kte bantai btul2. hehe.

The foods yg sempat snap..

Us sebelum makan, muka kurus jek..haha..lps makan, hmmm

Overall, tempat ni mmg best. Makanan sedap, layanan pun bagus. Klu ade yg berminat nak makan kat sini, harga buffet ni RM87 net satu kepala. Pastu time bulan Ramadhan ni, dorg buat buffet buka puasa RM99 per pax. Hubby ckp, bulan puasa lagi best, sbb byk sgt2 makanan. Hmm..after this, tah bila kan dpt makan kat sini lagi. InsyaAllah klu ade rezki kteorg dtg lagi la kot.

p/s: dapat 1 lagi voucher 60 minutes body massage kat spa Hotel ni. Nak pegi, tapi sorg. huhu..sape la nak teman

1 comment:

  1. hehe..best nye ativiti makan2 nih..ajak la dak opis pegi spa tu..tp kena blnje la kwn tu..

    ReplyDelete