New born kittens! meowww..

10:55 AM ct nasyrah 0 Comments

kucen ni ade misai kontot..hehe

ni kucing faveret i!

Yeay! My black kitty dah gave birth to 4 lovely kittens! Actually they all born a week before kawen aku. Tapi tak sempat nak buat entri ni awal2 dulu. Hehe. Now, dorg dah pun berumur lebih kurang 3 minggu kot.

Mase mak kucing ni nak lahirkan her 1st baby, mmg kelakar sgt. Maklum la she is a first timer nak gave birth, so die tak reti. Mula2 die mengiau-ngiau pastu mulut die cam terbukak mcm meneran tau. Aku mmg dah agak dah die ni nak beranak dah ni. Lain mcm je tgk.

Jadi, aku pun angkat la die masuk kotak, suh die beranak dalam tu. Tapi die tak nak pulak. Die keep on keluar dr kotak tu. Last2, die duduk melepak kat depan umah aku. Tetibe die cam terperanjat bangun, pastu cam berpusing2 sambil nak tgk bontot die. Maybe die terperanjat sbb ade bende nak keluar kot dari situ. And die tak tau bende ape. Pastu anak die pun jatuh ke tanah and mak kucing tu leh lari dan jilat2 badan die dulu. Die main tinggal je anak die tu atas tanah.

Aku dah risau dah takut mak kucing ni tak tahu yang die melahirkan anak. Sbb die tak hirau anak die pun. Aku pun suruh adik aku angkat anak kucing tu masuk dalam kotak pastu amik mak die skali tunjukkan dpn die. Then bile mak kucing tu nampak anak die tu, baru la jilat anak die. Fuhhhh...rase lega sbb akhirnya die kenal dan tau camne nak manage anak die tu.

Lps bbrapa minit, lahir lagi anak die 2 ekor and yang last skali sejam lps tu. Bile tgk anak-anak die ni lahir mcm berpasangan lak. 2 ekor kaler belang and lagi 2 ekor kaler hitam putih. Pastu suke tido camni lak ------------->

kucen aku yg suke tido berpasangan..comey jerr

Sekarang ni ade problem la pulak. Disebabkan mak aku nak pindah, jadi kucen ni tak tau dah nak letak kat mane. Umah yg nak duduk tu mmg umah bawah, so bole nak letak dorg ni situ, tapi mak aku lak lum nak duduk btul2 situ lagi. Baru pindah barang je sbb umah tu still renovate. Then umah yg sewa ni plak,( mak aku ade sewa umah lain) umah tinggi. Tapi mak aku sewa ground floor. (Bole je sbnrnya nak bela kucen). Tp mak aku lak kate cam susah la sempit la. Adoi..sian kucen ni. Sape la nak bela dia.

p/s: aku nak bela. tp umah aku tingkat 10..camno?? tapi syg dorg... huhu

0 comments: