I'm leaving this workplace


Yup. Seperti tajuk di atas. Saye dengan rasminya telah menghantar surat berenti keje smlm. Jadi bermula 1 Ogos ni, start la notice period selama 2 bulan.

Hmm...klu kte flashback balik, sy start keje kat sini tahun lps. 11 Ogos 2010 iaitu bersamaan dgn 1 Ramadan 1431H. And secara kebetulan, tahun ni berenti pun effective 1 Ogos 2011 bersamaan dgn 1 Ramadan 1432H. Coincidence lak kan. Cukup setahun, aku pun berenti.

For your informesyen..(nada suara mcm Usop Wilcha), aku berenti sgt lah bersebab. Bukan nye suke-suki hati ye. Klau nak dibandingkan dgn my 1st job dulu, it was wayyyyyyy better. Eventhough cmpny lame tu bg gaji kecik. Mase aku nak berenti cmpany dulu, aku siap menangis rase sedey sgt and rase syg nak tinggalkan cmpny tu. But kali ni aku memang tak saba-saba dah nak berenti. Hehe.

Sebenarnya bukan ade masalah dgn attitude aku ke ape. Tapi management sini, adoi..susah la. Keje ngan company laki bini nih. Lagi masalah bile bini jadi menteri kewangan syarikat. Sume bende akan berkira dan kalau bole, takmo rugi sesen pun! Nak kluar duit pun payah.Jadi klu cenggitu, paham2 je la kan...

Kat sini nak cuti pun sikit. Bygkan annual leave 8 hari je...and public holiday pun diorang jadikan optional?? Means, klu certain public holiday cth mcm Thaipussam, raya haji dorg akan bg kte buat pilihan 1 hari je. Then, hari2 yg lain kene keje...tu yg aku tension tu. Masalahnye klu keje tu mmg melambak, tkpe la jugak. Ini tak, org lain sedap2 cuti kat umah, aku gi opis keje takde. Baik cuti je. Aku rase dah mcm keje buruh kasar dh kene keje semaximum mungkin nih.

Hmm..biase la. Every company mesti ade good and bad. Yg good ade jugak. Macam kat sini dekat ngan jusco, dekat ngn lrt. Masa masuk keje lambat skit. Pkul 930pg. Tu je la kot. Lain-lain tak terpikir dah.

Lepas ni saye akan berkerja di Taman Sri Batu Caves. Company yang specialized in IT field. So, ok la. Saye mesti akan belajar bende baru lagi dan dapat pengalaman baru jugak. Hehe. Sementara kita masih muda ni, sila la mencari pengalaman baru banyak2. Jadi, kite bole bersedia di kemudian hari. Tak gitu. Dapat jugak la mengembangkan skill ni skit. Tak la berada di takuk lama je. (peh ayat!).

Sebenarnya, sy sgt2 la bersyukur sebab dulu time university ade belajar bidang IT jugak. Eventhough sebenarnya my degree is in science, tapi bila dah bekerja, im more to IT pulak. Sebabnya byk sgt peluang nak keje in IT field ni and gaji pun bole tahan jugak lumayan$$.
Bila semakin berskill, makin tinggi la peluang utk bergaji sedap. Sebab tu la kene cari ilmu byk2. hehe.

Hopefully my new workplace akan lebih baik dari sekarang dan saye bole la stay lama sikit kat sana. Letih la gi interview, buat resume bagai...



Comments

  1. go go go nasyrah! insyaAllah rezeki orang kawen mesti lagi murah..pengalaman pon dh bnyk tu..senang le nak dapat keje nnt..hehe

    ReplyDelete
  2. yeah nasyrah.. atlast! hehe. Jom belajar php lebih mendalam.. ada rezeki blaja JAVA?

    hg buat pe kt cmpny baru? SAP?

    ReplyDelete
  3. company baru tu maybe still buat joomla. and maybe php kot. Bos die ade skill ASP. tak tau la amende projek yg die akan bg nanti.

    ReplyDelete
  4. wahh AL 8 hari je? buruh kasar pun tak camni.. huhu.. notice 2 bulan pun kira lama dah tu.. salu org notice sebulan je.. tahun ni tahun org bertukar keje eh.. hehe.. ak pn da tak keje tmpt lama lagi..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku