Happy birthday and retirement day Ayah!

11:12 AM ct nasyrah 0 Comments





Ayah dan hadiah2 nya..

Bulan March ni bulan last ayah aku berkhidmat di sektor kerajaan. Dah lame sgt dh die keje kat situ. Berpuluh tahun gak la rasenye. Jadi dah sampai la masanya dia pulak yg bersara. And of course la opis die akan buat majlis persaraan ayah aku. Gambar2 ni time die dh pun balik dinner tu. Byk hadiah ayah dapt dr opismates die. Hmm lepas ni mmg ayah leh jadi surirumah la pulak...hehe

Dan 11 Mac yang lalu, kteorg smbut jgk besday Ayah yg ke 55. Kali ni saje je umi ajak dinner kat Restoran Sa'ba Cyberjaya. Makan nasi arab. Best tau. Sedap dan tak la mahal sgt. Lagi pun portion makanan die byk. Order sepinggan besar bole mkn 2-3 org. Mmg berbaloi la.



Time kteorg smpai ni dh pukul 9mlm lebih. Mmg super rmai la kan. Malam sabtu pulak tu. Penuh kat tingkat bawah. Nasib ade tingkat atas yg lebih besar dan selesa. Nyum2..


Kteorg order sume jenis nasi lauk ayam die. Ade ayam kabsah, ayam hanith ngan ayam mandi. Tu name menu2 die. And our desert is caramel pudding yg sgt sedap. Hmm..teringin je nak mkn lagi.

Anyway happy besday and selamat bersara Ayah!

p/s:minuman yogurt kat restoren ni sucks gile. Tolong la jgn order. Air lain ok sedap.

0 comments:

Terasa down :((

10:27 AM ct nasyrah 0 Comments

Mmgu2 terakhir bulan 3 ni mmg terasa sgt2 stress! Byk tul bende2 yg terjadi sejak akhir2 ni..klu bende-bende yg menggembirakan takpe la jugak. Ini memang memeningkan kepala dan menyakitkan hati btul la.

Opss..bukan stress psl nak kawen eh! Psl nak kawen ni aku malas nak stress2. Klu stress jgk. Kang tak jd kawen lak kang. Stress yang mcm ni adalah sebab KERJA. Kerja aku yang tak bape nak menjadi lately.

Sbnrnya, sbb nak kawen ni, aku pun ada la buat keje part time. Amik upah wat website gune joomla. Dah lama gak dah buat keje ni. And before this aku sgt enjoy buat keje ni. Buat bende yang aku suke and dapat duit lebih gak. Dapat la menyimpan sket sbgai persiapan nak kawen ni.

Tapi, ade 1 job ni, part timenye job la...mmg sgt2 stressfull! Eiiiiii...tension btul la. Kali ni job agak besar la. Tp kejenye sgt byk dan memeningkan otak aku. Dan smpai jadi terbeban dah dgn keje ni. Adoi la. Rase menyesal plak amik job ni.

Ni pun sbnrnya 1st time aku buat keje ngn company ni. Apply kat jobstreet. Mula2 mcm best je. Siap offer aku buat full time lg ngan die. Tapi hari2 tk perlu gi ofis. Keje dari rumah. And meeting ngan die dlm 3 kali seminggu. Mcm best kan? Especially bakal2 isteri or ibu. Sbb bole duk umah smbil keje.

Tapi....................

Sayangnye job yg aku dpt ni sgt la tak best. And aku pn dah ade reputasi yg buruk dah ngn die ni. Mcm2 problem yg timbul. And ini la 1st time keje aku mmg teruk. Dan semakin lame aku semakin tak ikhlas dah nak buat keje die ni. Mcm mane nak ikhlas klu kite mentally stressful dgn keje die. kadang2 rase nak quit je trus dr projek ni.

Aku sbnrnya dah tak tau nak nk mengadu kat sape tntg masalah yg melanda jiwa dan fikiran aku skrg. Adakah semua ni dugaanNya nak menguji aku disaat yang genting ni?

Ya Allah kau permudahkanlah semuanya..

p/s:org kate klu asyik stress je nanti muka akan nmpk tua..cpt berkedut. ye la asyik kerut dahi je..huhu

0 comments: