Posts

Showing posts from March, 2011

1st step nak kawen - kursus kawen

Image
Alhamdulilah..hujung bulan lepas, aku dah pun selamat gi kursus kawen. Penat jgn cerita la. Walaupn just kene tadah telinga and bukak mata je. Still rase penat sbb 2 hari full day berturut-turut. Mcm tak cuti dah weekend aku. Tapi takpe. Nak kawen punya pasal kan..
Sebenarnya byk manfaatnye kite pergi kursus kawen ni. Walaupun pada mulanya aku sgt2 la malas nak gi kursus kawen. Tapi after pergi, rupanya ia mmg sgt berguna sbgai persediaan and prosedur nak kawen.

Jadi, aku, tunang dan ecah(bff gua) decide nak gi 1 tempat kursus kawen ni. Kat Bangsar. Name tempat die Zura Akademik.

Papan tanda depan opis dorg

Berminat nak pegi sini sbb tgk kat website die ramai sgt artis gi kursus kat sini. Sebenarnya bukan tu sbb utama kteorg nak pg sini, tanggapan kteorg, bile rmai artis gi sini maybe sbb pengisiannye bagus ke, penceramah die tak membosankan ke...and mmg ye. Pengisian dan penceramahnya bagus2. Content mmg best. Penceramah pulak kebanyakkannye kelakar dan sporting.

Cikgu Md Nor ngan Maya Ka…

Kisses from smokers are killers??

Yup, thats right. Jumpe psl bende ni dlm akhbar kosmo tah bile tah..
MELBOURNE - Ciuman perokok boleh membawa maut kepada kanak-kanak, kata seorang pakar kesihatan kanak-kanak.Prof. Robert Booy, Pengarah Penyelidikan di Pusat Imunisasi dan Penyelidikan Kebangsaan di The Children"s Hospital di Sydney, berkata ini kerana perokok berkemungkinan besar membawa sejenis bakteria yang berbahaya pada kerongkong mereka."Bakteria yang boleh menyebabkan kematian ini akan dipindahkan kepada kanak-kanak semasa mereka dibelai dan dicium," katanya seperti yang dipetik oleh Australian Associated Press.Seorang daripada 10 kanak-kanak yang terkena penyakit akibat jangkitan bakteria itu akan meninggal dunia, kata laporan itu."Perokok adalah pembawa kuman seperti meningococcus. Jadi, pelukan dan ciuman pada kanak-kanak, boleh menyebabkan kuman tersebar walaupun seseorang perokok itu merokok di luar rumah," kata Prof. Booy.Pandangan Booy itu bagaimanapun dipersoalkan oleh dua pakar …