Posts

Showing posts from March, 2017

Coretan di kala malam hari

Huuuu... lamanya dah tak menulis kat sini. 
Many months have passed. 
During this past, so many things had happened. 
Tak tau nak start dari mana dah ni nak cerita...

Well its 2017 now. 
This year im no longer twenties.
Welcome to 3 series. 
Macam berat je mulut ni nak sebut. 30.
Pegi interview, nak kena cakap "Im 30 years old"..
Cittt..segan ah. 

Tapi masa tetap berlalu.
Tak tunggu pun.
So hadap je la kan dengan hati yang tabahhh..
Tabah la sgt. 
Dalam pada umur yang 3 series ni.
Aku dapat rasakan perubahan.
Perubahan macam mana?
Aku rasa dari segi kematangan fikiran kot.
Sekarang ni dah lebih rasional skit berbanding 2 series dulu.
Kiranya nak cakap, nak bagi pendapat tu atau nak marah ke, otak ni proses dulu kebaikan dan keburukannya.
Jadinya, kesabaran tu otomatik makin bertambah.
Sebab, bila dipikirkan kesannya selepas ledakan kemarahan, jadi ok tak perlu marah. 
Better bincang. Berunding elok-elok.
Positif.
Bersangka baik.
Macam tu la lebih kurang.

Lepas tu, aku rasa malas memikirkan benda reme…