Posts

Showing posts from April, 2016

Kenapa saya suka berniaga?

Image
Benda yang aku meniaga sekarang..RK Magical Set ;)

Sebenarnya tak pernah terpikir pun yang aku akan berniaga.
Sebabnya aku bukanlah super peramah sgt orangnya.
Aku ni jenis 'reserve' sikit.
Especially dengan orang yang tak kenal.
If dah kenal dan dah biasa, baru aku boleh share macam-macam dan berkawan baik dengan diorang.
Maklumje lah, kalau nak meniaga ni kena pandai berborak, peramah baru la senang nak jual barang.

Tapi, semenjak adanya teknologi internet ni, orang yang tak peramah pun boleh bisnes tau.
Guna la media sosial untuk interaksi dengan orang.
So, tak la malu sangat.
Walaupun sebenarnya ada jugak la rasa tu.
Tapi dengan praktis yang banyak dan positive mind, mesti boleh buat punya.

So, dapat key point dia kat sini?
Nak berniaga mesti positive mind set.
Tak boleh negative.
Sebab bila negative thoughts datang, nanti kita akan jadi takde semangat nak niaga.

Dan sebenarnya banyak lagi perkara yang dpt aku belajar setelah meniaga ni.

Antaranya, berniaga akan improve o…