Review RK Magical Set

5:50 PM ct nasyrah 0 Comments

Beberapa tahun lepas aku ade post pasal produk penjagaan kulit yang aku pakai bertahun-tahun sudah. Refer sini.

Produk ni memang berkesan.
Tapi aku dah lama sangat dah pakai.
Produk ni dah sebati sangat ngan kulit aku sampai satu tahap, jerawat kat muka dia dah tak lut dah.
Muka aku on off naik jerawat and amik masa nak hilangkan parut tu.
Mungkin jugak sebab faktor penuaan and hormonal imbalance ke sebab aku dah mengandung dan melahirkan, so kulit dah tak bape nak cun.
Nampak kusam tak flawless, banyak cela dan tak glowing.
Haha.

Sampai la satu hari mak mertua aku cakap, "cubalah produk kak rose ni. Mak pakai ok kulit mak".
Produk kak rose?
Kak rose adalah biras aku. 
Wife to my abg ipar.
Dia ni meniaga jual jamu. 
Dah beberapa tahun dia meniaga jamu dan mencuba la beberapa produk yang dia jual tu, memang susah nak ngam ngan kulit dia yang sangat la sensitif.
And kulit dia memang super gebu, flawless dan lawa sampai mak mertua pun puji.
Jeles hati mak nak! haha.
Jadi hasil pembacaan dan experience dia dalam bidang jamu dan ubat-ubatan dia formulasikan produk dia sendiri ni dan dibagi nama "RK Magical Set".

Nama pun magical set.
Memang la macam magic.
Sebab kesan nya dapat aku rasa sendiri kat kulit muka selepas 3-4 hari pakai.
Rasa apa?

Aku rasa bangun pagi tu bila sentuh je kulit muka rasa lembut dan fresh.
Macam lepas pkai mask.
Serum yang ada dalam RK Magical Set ni salah satu bahan utama dia ialah timun. 
Memang kulit akan jadi sejuk, bila sentuh kulit muka tu rasa lembap dan lembut gitu.

After seminggu dua pakai, kulit beransur-ansur jadi flawless, dan glowing..
Maklum je lah.
Sejak aku beranak dua nih, masa aku sibuk menguruskan anak-anak.
Aku letih dan malas gila nak jaga muka.
Nak pakai krim malam bagai sebelum tido.
Letih dan malas yang amat.
Sebab krim yang biasa tu dah tak berkesan kat muka aku dah.

Tapi sejak aku pakai RK Magical Set ni memang aku jadi rajin dah.
Walaupun mata ngantuk yang amat, aku sapu gak serum ngan krim sebelum tido.
Sebab nak kulit segar glowing punya pasal pagi besoknya.

Kebetulan dah 3 minggu pakai, aku masuk opis baru.
Pastu, salah sorang staf yang lama kat sini boleh ke dia ingat aku budak fresh grad!
Haha.
Rasa nak up je status kat FB masa tuh.
Nasib aku malu nak buat.
Karang cakap aku nak riak la plakkk.
Ceh. kah kah.
Dia macam tak percaya aku ada anak 2 dah.
"muka u tak macam mak orang la. Ingat baru lepas grad" -kata dia.
Terkantoi plak sebab aku terbukak cerita aku nak kena balik on time sebab nak kena amik anak kat rumah pengasuh.

Dan paling aku suka sekali sebab, bila muka dan glowing and flawless aku tak perlu dah nak berbedak tebal bagai.
Nak make up over-over pun tak yah dah.
Over sebab nak cover cela, bekas jerawat sana sini.
Sikit-sikit je make up pun. 
Setakat lip balm dan celak mata.
Tu pun nak nampak muka berseri skit la.
Benefit dia senang nak solat dan tak perlu nak bersihkan muka dari make up masa nak berwuduk.
Dan lepas solat pun aku malas gila dah nak berbedak bagai.
Biar je muka 'bare' macam tu.
Yakin je rasa sebab kulit dah semula jadi glowing dan lembapkan.
Duduk keje bawah air cond ni kalau lepas basuh muka, lama-lama kulit akan jadi kering sangat dan kasar.

Specialnya lagi produk ni, boleh je campur guna produk yang tengah pkai sekarang.
Contoh macam moisturizer ke, sunblock ke ape.
Tak ada masalah. 
Semua jenis kulit boleh pakai RK Magical Set ni.
Even kulit yang super sensitif.
Sebab produk ni dah diuji pada orang yang mempunyai kulit sensitif seperti pengasas produk ni iaitu biras ku kak rose.

Jadi sapa nak kulit cantik naturally? 
Tak perlu buang masa dan duit beli foundation la, concealer la, tepek muka tebal-tebal.
Pastu malas nak solat sebab nanti nak kena buang make up and pakai balik. 
Pakai RK Magical Set je time malam sebelum tido.
Dah dapat kulit cantik lawaaa..



 muka tanpa make up after 4 minggu penggunaan




Disebabkan produk ni best sangat, sampai rasa sayangnya tak share out kat kawan-kawan.
Sapa-sapa nak beli and cuba boleh contact i k!
Harga bape plak?
Tak mahai ah.

Nak info lanjut pasal produk ni refer kat link sini. RK MAGICAL SET.



0 comments: