Auntie kerek kat McDonalds

Kelmarin bebudak opis ajak makan kat Mc Donalds.
Erkkk..tak suka sebenarnya lunch kat Mc Donalds.
Aku tak tau nak makan apa kat sana.
Dah la mahal.
Portion kecik.
Makanan unhealthy.
Israel.

Haha.
Nak kata aku boikot.
Boleh katakan ye jugak la.

Tapi dorang dah ajak kan.
Takkan aku sorang je tak nak pegi.
Karang cakap aku anti social plak.
Ok la.
Aku pun gerak sekali naik kete dorang.

Sampai je sana, kebetulan kaunter masih tak ramai.
Aku ni dah la rabun jauh.
Meraban aku tengok menu.
Lepas tu kawan opis sorang ni tolak aku terus ke kaunter order.
Walhal aku lum decide lagi nih nak nak makan apa.

Ade auntie ni tgh jaga kaunter tu seraya dia berkata.
"makan sini atau bawak balik?"
"ermm..makan sini". Jawab aku.
Pastu aku punya mata kecik besar kecik besar je pandang menu atas kepala dia.
"yang berger tu ada set ke? ke berger saja?" aku tanya.
Dia pun dengan muka kerek jawab, "yang tu berger saja. kalau nak tambah benda lain boleh add on".
Aku pun blur-blur jugak lagi nak makan apa.
Biasa aku order berger ayam tu je.
Tapi mahal tu.
Memandangkan aku tengah takde sen nih, aku nak murah-murah je.

Dekat beberapa minit jugak la aku termangu-mangu kat situ.
Auntie tu pun dah start 'buat muka'.
Aku dalam hati cam "Ekk elehhh ape menda auntie nak marah. tak boleh saba ke ape."
Bila aku nampak dia dah geleng kepala tu, aku pun terus je order.

"bagi je la berger tu. tambah skali fries".
Auntie tu pun key in order.
"oo kalau macam ni saya kira set je lah."
Eh, ada pulak.
Tadi kata takde set.
Burger je.
Ishhh.

Nasib la tak mahal.
Tak sampai rm10 pun.
Lepas je amik makanan, aku pun makan kat meja dengan budak-budak lain.
After abis makan sume, aku teringin nak milk shake chocolate.
So pegi kat kaunter, tengok auntie tu je sorang bukak kaunter.
Aku pun pegi la order milkshake chocolate satu.

Dengan kereknya makcik tu jawab.
"milkshake takde, ais krim takde".
Walhal aku nampak ade brader Mc D sebelah dia tu tengah bagi ais krim kat sorang budak nih.
Aku cam dah la blah la dari sini.
Apa benda semua takda.

Lepas tu aku pun keluar dari Mc D ke kedai lain.
Kawan sorang ni kata dia nak beli something jap kat McD lagi.
Dia suruh kteorang jalan dulu.

Lepas tu kawan ni balik ke tempat kteorang dengan aiskrim sundae di tangan.
Aku pun tanya.
"Eh tadi auntie tu kata takde aiskrim?"
"Tadi pun masa i order aiskrim ni, auntie tu pun kata takada.Lepas tu mamat staf Mc D sebelah dia cakap auntie kalau malas nak amik order ais krim, jangan la kata takada kat customer. Bagi je saya yang buat!".

Aku cam Eiiii..dasar auntie pemalas! kerek plak tuh! Macam ini pun ada ke?
Kalau kau malas tak payah keje la.






Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku