Posts

Showing posts from August, 2013

My Parenting Life

Image
Heh. 2 tahun lps aku ade taip entri about My Married Life. Sekarang dah ade orang ketiga ni nak cerita pulak psl my parenting life. Ni sume pengalaman aku la after 6-7 months beranak ni. Saje je nak share-share.

1. KATIL SHARE BERTIGA
ha..jadi maknanya space katil dah kene divide jadi 3 pulak kan. Bukannye tak nak beli baby cot/katil baby tu tapi bilik ku di rumah adalah sempit. Takde ruang nak letak katil baby. Lagipun senang kalau baby tido skali. Senang nak tgk, nak susukan and sng nak cium dia malam-malam sebelum tido..hee. Tapi parents kene hati-hati la tido so tak menghempap baby. And kiteorang tido tak pakai selimut. Sbb takut selimut tu tertutup baby and also bilik aku tu tak la sejuk sgt. So tak yah berselimut semasing. Selimut yg ada tu hiasan je. Hahaha..


2. JADI "ZOMBI" SEBAB SELALU BANGUN MALAM
Haa..kalau baby baru lahir agak-agak before 6 months tu mmg kene banyaaaaaaaak bersabar. Especially time bangun malam ni. Sebab baby akan menangis every like 2-3 hours la…