Posts

Showing posts from March, 2013

Naurah tak mau direct breastfeed

Sejak kelahiran Naurah 1 Feb lepas, sampai hari ke-3 je Naurah betul-betul breastfeed ngan aku. Sedih gila rasa.

Sumenye sebab masa hari ke-3 tu tetibe susu aku dah tak keluar. 1 malam Naurah hisap breast aku tapi rupenye susu takde. Patut la dia tak tido. Sampai melecet puting aku tau. Bila dah melecet, aku rasa sakit.Bila sakit and Naurah keep on hisap, aku jadi makin stress.Maka makin takde la susu la terhasil.

Bila dah selepas subuh, baru la umi aku masuk bilik tgk keadaan aku. Pastu aku cerita la Naurah tak tido-tido dr malam td. Lepas nenen je bangun balik. Pastu mak aku suspek susu aku takde kot. Dia suh aku try perah. Memang takde langsung. Terus dia panik beberapa saat. Pastu pakai tudung ngan amik kunci kete keluar gi kedai beli susu formula.

Aku dah nak nangis dah mengenangkan rupanya 1 malam anak aku berlapar tak dpt susu. Patut la dia tak mau tido dan asyik nangis je. Bila dah beli susu formula tu,laju sgt anak aku minum sebab lapar sgt. Jadi itu la kali pertama anak aku…