Apabila tiada rasa timbang rasa

4:45 PM ct nasyrah 0 Comments


Jam dah pukul 11.30 mlm. Suasana di kawasan Kondo Rakyat Desa Pantai masih lagi bising dengan suara orang berkaraoke menjelang kenduri perkahwinan yang akan berlangsung esoknya di kawasan dataran di tgh2 kawasan perumahan ni.

Usai sebuah lagu dari Jamal Abdillah yang dinyanyikan oleh seseorang yang perasan suara dia sedap nak mampos tu kot, kedengaran satu jeritan dari blok aku ke arah dataran tersebut.

"WOI DIAMLAHHHHH!! DAH MALAM KOT ORG NAK TIDO PAHAM!"

Yesss..puas hati aku dgr ade orang komplen. Aku pun sebenarnya tension sgt-sgt kalau ade orang  nak kawen kat sini. Asal kawen je mesti ade karoke. Ade karoke je kawen. Aduiyai. Pasang speaker sekuat alam pulak tu.Nak tunjuk bakat pun berpada-pada la kot. Ni tak, karoke dari siang sampai la malam. Tak meletup pulak speaker dia.

Lain kali cuba la pikir sikit, kawasan umah flat ni dah la tinggi dan berblok-blok. Kalau dah  nyanyi time malam cenggini, mesti la bergema-gema bunyi dia. Pastu kat sini ada orang muda, tua, baby, budak-budak nak tido, nak tgk tv, nak berborak, nak mandi, nak makan, terpaksa la sume mendengar pencemaran bunyi dari orang bawah tu.

Kalau dah kemaruk sgt nak nyanyi karok, sila la pakai headphone ke, pasang slow-slow utk dgr dalam kawasan khemah dia tu sudahlah. Tak yah kasi dgr satu kawasan. Kalau suara sedap pun tak nak dgr jugak! Anoyying sesangat laaa. Nak karok, pi tmpt karok la. Nak nyanyi sampai pecah tekak pun takde org heran..

p/s: puas hati aku dapat tulis entri nih. walaupn tak dpt nak mengamuk ngan org kat bwh tu..huh


kondo rakyat desa pantai
sumber:google image. nak capture image sndiri rase malas pulaks..hehe


0 comments: