Posts

Showing posts from April, 2012

Apabila tiada rasa timbang rasa

Image
Jam dah pukul 11.30 mlm. Suasana di kawasan Kondo Rakyat Desa Pantai masih lagi bising dengan suara orang berkaraoke menjelang kenduri perkahwinan yang akan berlangsung esoknya di kawasan dataran di tgh2 kawasan perumahan ni.

Usai sebuah lagu dari Jamal Abdillah yang dinyanyikan oleh seseorang yang perasan suara dia sedap nak mampos tu kot, kedengaran satu jeritan dari blok aku ke arah dataran tersebut.

"WOI DIAMLAHHHHH!! DAH MALAM KOT ORG NAK TIDO PAHAM!"

Yesss..puas hati aku dgr ade orang komplen. Aku pun sebenarnya tension sgt-sgt kalau ade orang  nak kawen kat sini. Asal kawen je mesti ade karoke. Ade karoke je kawen. Aduiyai. Pasang speaker sekuat alam pulak tu.Nak tunjuk bakat pun berpada-pada la kot. Ni tak, karoke dari siang sampai la malam. Tak meletup pulak speaker dia.

Lain kali cuba la pikir sikit, kawasan umah flat ni dah la tinggi dan berblok-blok. Kalau dah  nyanyi time malam cenggini, mesti la bergema-gema bunyi dia. Pastu kat sini ada orang muda, tua, baby,…