Posts

Showing posts from March, 2012

Kene minyak panassss..adoi

Image
Ada 2 kesakitan yang akan dirasai apabila anda terkena percikan  minyak panas...rase sakit pada kulit dan sakit hati.

Ya..itu yang berlaku tanpa kehendak aku. 2 malam yang lepas, Rusydi request nak kopok lekor panas nak mkn ngan nasi (ok, laki aku ni mmg suke mkn mende-mende mengarut ngn nasi). So, keluarkan kopok tu dari fridge, potong-potong skit, and goreng dalam minyak yang panas.

Tetibe je, kopok ni makin lama makin mengelembung dan tak semena-mena meletup dan memercikan minyak yang panas tu  ke aku yan tgh menggoreng beliau. Jadi hasil percikan itu adalah seperti dibwh.




Sebenarnya ada lagi kat tangan ngan kaki. Guna hp kemera nokiak ni tak clear, so malas nak letak. Letak gmbr yg clear jek.
Aku yang cam terperanjat tu trus je gi sinki basuh ngan air. Pastu nenek aku yang menyaksikan kejadian tersebut,kata jgn basuh ngan air, lap pastu letak colgate. Aku pun apalagi terus je la capai colgate, taruh kat tempat yg terkena minyak tu. Sakit nya tak terperi la beb. Tapi sekejap je, ke…

Kan bagus kalau mcm ni hari-hari

Lif tak ramai orang,  jalan tak jem,  bayar tol tak beratur panjang,  parking pun banyak..
Wow heavennyaaaaaa..
....Time cuti sekolah
nota kaki: budak sekolah sonok2 cuti..org bekerja pun nak happy jugak!