Korban yang pertama

Salam AidilAdha. Agak lambat update entri ni. Tapi still nak jugak update. Some pics taken during hari raye korban hari tu. 1st time sambut raya haji kat sini. Maklum je la dah kawen kan...biase raye umah mak sndirik je. 

Heran gak aku bila nengok, time sembelih je melambak orang muda tolong tarik, tumbang pastu hempap lembu. Bila time melapah, memotong, mengagih, orang muda ni nengok je dr luar khemah. Apsal dorg tak diberi peluang nak tolong kan..patutnye orang-orang tua ni ajar la golongan belia ni cara nak potong, lapah daging lembu. Nanti bila dorg dah takdo, sapa nak buek sumo kojo nih?? haa sapo nak jawab ni??


 dah kene tumbang pastu diikat bagi tak terlepas. redho je la haa
 nenek kate lembu korban ni akan masuk syurga..semoga kamu sng di syurga wahai lembu korban
 pakcik2 tgh melapah kulit lembu. pantas je dorg buat keje
tgh tarik  lembu utk sembelih. ade la dlm 10 org tarik
pemandangan khemah memotong daging lembu dr umah aku

Comments

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku