Memasak bersama Masterchef Malaysia

10:54 PM ct nasyrah 0 Comments

source:http://www.mohdzaid.com

Astro Ria sekarang dah tayang Masterchef Malaysia tau! Setiap Sabtu sampai rabu pukul 9 mlm. Seronok nengok org-org ni pandai masak. Macam-macam masakan yang dorg buat. Siap dengan decoration sekali. Peserta pulak sumenye bersandarkan minat dgn bakat je. Takde pun yg dari bidang masakan.

Tapi yang aku herannye, ramai pulak org yang suke kondem program ni. Cakap tak best la. Tak setaraf Masterchef Australia la, pengacara bosan la..Adoi, aku nengok best je. Melekat je kat tibi tu pkul 9 mlm.

Pastu laki aku pn ade kondem jugak pasal die geli nengok peserta tu berpeluh-peluh time masak kononnya (die assume) air cond tak kuat dalam studio masak tu. Tergelak besar aku dgr. Hehehe..mungkin sebab dorg ni pressure bila kene masak cepat dalam masa 1 jam. Mungkin jugak jadi panas sebab haba dari dapur gas. Tak kisah la. Janji dorg masak tu nmpk mcm sedap je kan..

Sekarang ni ada 24 peserta yang terpilih utk menyahut cabaran dalam masterchef ni. Kadang-kadang kesian nengok dorg berusaha gile-gile nak jadi yg terbaik..Juri pulak mmg tak bg can punye. Tak sedap, mmg menangis la ko..

nota kaki: best tgk org masak, sendiri tah bila la nak bagus masak

0 comments: