Semangat Hiking ~ Broga Hill

sunrise di puncak Broga

Kejadian ni berlaku hujung mmgu lepas, hujung minggu ni baru dapat nak update. Haha.

Naik Broga pkul 6 pagi. Tapi aku sampai atas pukul 7 lebih. Sebabnya? Pancit tgh jalan tah bape kali ntah.

Mendaki bukit ni time weekend rase nye mcm pegi pasar pagi. Sgt ramai org hokey! Seronok btul dorg nak panjat bukit. Exercise la katakan sambil2 nak tgk matahari terbit.

Perasaan bila dah sampai kat atas tu adalah sgt mendamaikan dengan angin sejuk sepoi-sepoi bahasa. Rasa macam di puncak dunia lak ai! (haha.bukit je pun).

Ok. Tak tau la nak cerita apa dah. Ape yang aku leh describe dalam 3 perkataan : penat, teruja, damai..

rupenye nak naik atas tu 1.7km ek. dah turun baru nmpk signbord ni
disebalik semak
opismate + bos


punye la byk org yg nak naik atas ni. tgk la parking nye. penuh
utk smpai ke 1st peak, kene panjat bnde ni..

P/s: naik Broga ni same je letihnye time turun. Tobat dah aku ai!


Comments

  1. nasyrah satu kerja dengan sarah ke? husband x ikut?

    ReplyDelete
  2. a'ah. kteorg dh jadi opismate. hehe. husband tak ikut. pg ngn bdk2 opis ni..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku