Bulan baru, keje baru


Entri bulan lpas dah cerita psl aku dah say gudbye sama opis lama. Kali ni mesti mau cerita psl opis baru pulak. Hari ni secara officially aku dah jadi warga Macromac Tech Sdn Bhd. Opis baru, suasana baru, opismate pun dah baru..baju ngn laptop aku je yang tak baru. Still guna yang lama. (heh bukannye dorang tau pun). Tak kisah la. Janji aku ade keje.

Pkul 8.50 am aku bertolak dr umah ke opis baru ni. Alaaa bukannye jauh sgt pun. Klu ikut NPE tu dlm 5.4 km je. Klu speed mau-mau 5 minit sampai. Cume kene byr tol la. (Biase la mane ade mende free skrg ni). Sampai-sampai je, ade parking kosong dkt ngn blok opis. Angkat je handbreak, aku pun mengabihkan breakfast aku dlm kete ari ni.Roti krim ngn air milo setin, makan sambil drive. Multi tasking la katekan.(tau kat laki aku ni mesti die bising..haha).

Naik tangga smpai 3 tingkat, sebab opis aku tu tingkat 3. Tingkat 2 adalah opis HR and yg paling bwh adelah stor barang. Sesambil tu aku berpikir positip je la. Bagus gak naik tangga tinggi2 ni. Bole la excercise kan..hehe. Walhal dalam hati apekejah la tinggi sgt ni. Apsal korg tak buat je lif ke ape. Lelah aku naik atas kan...

Sarah(classmate dulu time u. Skrg ni dh jadi opismate pulak) pun menunjukkan tempat aku.

Woaahh...

Tempat aku agak best la. Klu dibandingkan dgn opis lama, keadaan opis kat sini adalah sgt selesa. Ade karpet, meja opis yang berpartition, kerusi yang best dgn design yg baru. Memang wayyyyyy better dr opis lama. Heheh. Pastu staf lain kat sini walaupun cina tp sume sgt friendly. Bos-bos sume pun friendly tak hengat la. Maklum je la sume kat sini adalah golongan belia. Takde org tua ok! Tua tu means bukan usia belia la. Belia kan umo 15 to 40. (ye ke stat umo 15 ke 12..ntah). Lunch pun gi sama-sama ngn bos aku skali. Bagus tul dorg kan. Takde masalah la ngn org-org kat sini.

Untuk hari pertama, memang tade keje.Dorang just kenalkan aku kat staf-staf HR kat tingkat bawah and berkenalan ngan staf-staf department aku. Tu yang ade masa nak tulis entri nih..pastu aku kene godak2 jugak dgn sistem yang aku akan guna untuk next coming job aku nih. (Yela nak confirm cepat kene tunjuk perfomance baik punya..tak gitu).

Hopefully aku bole keje elok- elok and lama la kat sini. Company pun nampak lebih established dan lebih besar dr previous company aku. Maleh dah berenti keje pastu interview sana sini.

Ok..till next entri............





Comments

  1. Waaaaah! Tahniah! tahniah! and good luck! MHZ @ Zeeman

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku