2 jobs offer

Peh tajuk macam hot je kan. Ade 2 job offer. Yes. Mmg btul. Mungkin sesetengah orang akan kate wow bestnya. Tapi bagi aku, aku rase pening dah. Macam mane nak buat ni? Mane satu nak pilih?

Hmm untuk pengetahuan, aku ni sebenarnya tak suke bila kene buat pilihan. Hatta nak membeli barang pun, aku tak suke bile kene pilih. Nape la takde 1 jenis je bende tu? Kan senang. Rungutku selalu. Dan itu selalunya menensionkan laki aku. Sbb aku ni pikir lama sgt bila nak pilih someting. Walhal, nak beli tuala lap tangan je la! (Sbb byk pilhan kaler2 yang menarik). Haha. Sian laki aku. Nasib die memahami.

Kali ni bila dah ade 2 job yg offer, kene la fikir merangkumi pelbagai perkara. Termasuk la jarak utk pg keje, timing dan hari berkerja, environment opis, benefits dan gaji yang ditawarkan. 2-2 company ade good and bad sebenarnya. Jadi kene la btul2 fikir mana yg sesuai.

Actually 2 offer ni tak dtg serentak. 1st company ni kat Taman Sri Batu Caves and the other one kat Jln Klang Lama. Klu ikut kan, aku prefer company yang kat jln klang lama ni. Sbb dekat dgn umah and gaji yg die offer lg masyuk la. Tapi aku dah dpt offer dr yg kt Tmn Sri Batu Caves tu dulu. Walaupun takde hitam putih lagi mengatakan aku komfem keje sana, tp sebab dh ckp ngan bos die nak keje ngan die, ade la rase bersalah nak bgtau die yang aku tak jadi keje ngan die sbb dapat offer lain.

Nak tak nak aku kene berani jugak bgtau company 1st ni. ye la. Tak baik la pulak kan kalau senyap je dan buat orang tu tertunggu-tunggu. Tak gitu..

p/s: huhuhu..hopefully dorg tak marah aku la ek..:(




Comments

  1. hehe..best la nasyrah da dpt keje baru..hihi..terjun dunia IT memang pilihan terbaek la..senang dapat keje..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku