Naurah turns 2!

Dah lama nak update pasal ni. Sekarang ni la baru ade masa nak update.
Pasal birthday Naurah yang ke dua tahun 1 Februari 2015.
Aku punya impian nak buat birthday Naurah kekonon kat taman.
Hahaha.
Tapi memandangkan bajet ku yang tak berape nak ade ni, so pikir nak buat kat umah kecil-kecilan je lah.
Beberapa minggu sebelum tetiba umi aku plak yang suggest nak buat birthday party kat rumah dia.
Lagipun umi memang nak buat makan-makan pun sebagai 'housewarmning' rumah baru dia ni kat Flora Damansara.
So, dah alang-alang nak buat makan-makan, sambut je la sekali dengan birthday Naurah yang jatuh hari Ahad kat umah dia Flora Damansara tu.

Jadi, aku pun buat la preparation sikit-sikit.
Tempah kek dgn bff ku, Dolie Cupcakes.
Aku sebenarnya suka kek icing.
Tapi tau je lah icing kek mudah cair.
Mudah cam rosak kalau tersentuh ke jatuh ke.
So, aku amik jalan selamat, order kek fondant.
Kek fondant ni cantik dan mudah nak jaga sebab gula keras tu tak mudah pecah, tak cair even tak masuk peti ais untuk beberapa jam.
So, pagi 1 februari tu aku pun pegi la amik kat rumah kawan tu.



Kek fondant yang aku tempah khas


Deco ni memang buat sendiri ok. Letih gila. Better beli lg senang. haha nak jimat kos konon!


 The Birthday girl 


Lepas tu terut shot gi umah umi.
Datang awal, prepare ape yang patut sebab tetamu sume datang around 3 ptg.
Nak dekat pukul 3 ptg macam tu, guest pun ramai dah datang.
So, mula-mula baca doa selamat dulu.
Lepas abis doa, baru acara potong kek.







Naurah muka blur je masa orang sume dok nyanyi-nyanyi happy birthday untuk dia.
Haha.
Pastu potong kek. Nasib la dia tak meragam masa tu.
Maklum je la main je dari pagi.
Tak tido pun lagi.
Risau gak aku time-time nak potong kek, time tu dia meragam nak susu, nak tido plak.
Nasib dia layan je orang ramai-ramai datang tu.




Sampai pukul 7 mlm pun masih ade lagi kawan-kawan aku yang dtg tau.
Menu hari tu, ade laksa, mee kari, lasagna and aglio olio dari adik aku yang belajar kulinari tu masak.
Mee kari ngan laksa, umi masak.
Haha.
Aku datang makan je.
Eh tak la. Aku tolong-tolong kemas umah je lah.



Abis settle kemas-kemas sume around 10ish..
Pastu baru bapak Naurah datang amik kteorang balik umah ke Pantai Dalam.
Bapak Naurah ade datang kejap je bawak nenek sekali.
Tapi tau je la orang tua, mana suka duk rumah orang lama-lama.
So lepas beberapa jam, dia pun balik hantar nenek dulu ke rumah.

phew..letih ok. Seriyes letih.
Maybe sebab aku mengandung kot.
So, double letih even aku takde la masak ke ape pun.
Kemas-kemas umah and buat deco skit je.
Anyway, walaupun kecil-kecilan tapi aku happy sebab buat jugak birthday party Naurah.
At least, nanti dia dah besar, boleh la tgk gambar-gambar masa sambut birthday dia walaupun sekarang ni dia ape benda pun tak paham lagi..

Thank you to friends yang datang..tahun depan kalau ada, datang lg eh!

Comments

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku