To recharged myself at office

Kerja ku di opis sebagai programmer mmg hampir sepanjang masa kene duduk menghadap komputer. Sampai panas kerusi ni tau. Tu jugak la punca-punca senang nak ternak lemak. :p.   Bila dah lama sgt menghadap komputer tu mesti lama-lama konsentrasi pun hilang. Jadi browser pun mula la "terbukak" webpage lain seperti facebook, youtube, dan segala macam yg lain.

Dah la bertimbun, membosankan pulak. Especially bila nak kene wat research kat internet ke. Kompem tetido punya. Haha.

Jadi macam mane ni? Camne nak kasi sentiasa energetic tanpa tetido??

Haa..aku punya style mcm ni:

1. Bukak youtube. Pasang lagu mane2 ikut suka. Pastu karoke la sorang-sorang. Nyanyi dalam hati. Kadang-kadang2 tu terlepas jugak kluar suara kat mulut. Haha nasib la kau org sebelah!

2. Bukak facebook. Firstly tekan home. Browse sampai post yg last dah dibaca. Lepas tu tekan nama sendiri. Then bukan photos yg ade gambar Naurah. Tengok berapa like n baca comments. Sengih sorg cam kerang busuk. Then back to work.

3. Blogwalking. Bukak list blog yg ku follow. Baca kalau menarik. Kalau tak best post, cari link2 yg kat blog dorg tu yg ade tajuk ala2 best. Klik dan baca.

4.  Kacau org sebelah  dengan memulakan cerita/ gosip yang seronok untuk dibincangkan bersama. Dan semasa orang sebelah sgt seronok bercerita, kita pun balik semula sambung keje. Keh keh..




Comments

Popular posts from this blog

Chilled Oreo Cheesecake resipi - Tak perlu bakar! masuk peti sejuk je

Tersumbat telinga dan hidung lah pulak dah (sinusitis)

Alhamdulillah..Allah makbulkan jua doaku